
Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B1″den “Ba3″e yükseltti ve görünümünü “durağan” olarak güncelledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, not artışını, Türkiye’nin iç ve dış zorlukları aşarak olumlu bir döngüye girmesinin göstergesi olarak değerlendirdi.

kolayca yatırım yapın
Bakan Şimşek, “Ekonomimizin dayanıklılığını teyit eden bu artış, süreci başarıyla yönettiğimizi gösteriyor” ifadelerini kullandı. Şimşek, enflasyonu düşürme, cari açığı sürdürülebilir seviyede tutma ve bütçe disiplinini güçlendirme hedeflerine de vurgu yaptı.
Gelecek dönemde, yeşil ve dijital dönüşümle sanayide yapısal reformlar yapacaklarını belirten Şimşek, “Risk primimiz azalacak, finansmana erişim artacak ve yeni not artışları gelecektir” dedi.