Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Koca Deprem Bölgesinde Sağlıkla İlgili Verileri Paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden etkilenen illerdeki sağlık hizmetlerine dair güncel bilgileri ve verileri paylaştı. Detaylar haberde;
Bakan Koca Deprem Bölgesinde Sağlıkla İlgili Verileri Paylaştı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen 10 ildeki sağlık hizmetlerine ilişkin güncel bilgileri ve verileri paylaştı. Bakanlık olarak gerekli profesyonel güce sahip olduklarını belirtti.

Açıklamada sağlık ve eczane hizmetlerinden, sağlık personeline ve tedavisi devam eden vatandaşlara dair bilgiler yer aldı.

“Gerekli Profesyonel Güce Sahibiz”

Deprem bölgesindeki sağlık tesislerinde 14.611 UMKE ve Acil Sağlık personeliyle birlikte, 18.097’si doktor olmak üzere şu anda 145.711 kişinin görev yaptığını belirten Koca, “Gerekli profesyonel güce sahibiz” ifadesini kullandı.

Depremden etkilenen bölgelerde yaşayan 2.896 gebe, 3.943 lohusa, 9.685 bebeğin takibe alındığı ve depremin ilk gününden bu yana 10 ilde toplamda 3 bin 677 bebeğin dünyaya gözlerini açtığı bilgisini verdi.

Bu konuya dair “Onların o ilk ağlamalarını biz biraz da can kayıplarına ağıt gibi hissettik. Deprem şehirlerinde yeni doğmuş bebekler hepimizin evlatlarıdır. Allah uzun ömürler versin, hayat hiç incitmesin” ifadelerini kullandı.

GCM Yatırım Banner

“19.300 Depremzedenin Tedavisi Sürüyor”

15.664’ü serviste ve 3.636’sı yoğun bakımda olmak üzere toplam 19.300 depremzede vatandaşın ülke genelindeki çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğunu ve bir kısmı taburcu edilen 8.851 hastaya cerrahi işlem yapıldığını belirtti.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Twitter / @drfahrettinkoca

Eczane Hizmetleri ve İlaç Durumu Hakkında Bilgi Verdi

Sağlık Bakanlığı’nca sağlık hizmeti verilen noktalarda ve sahra eczanelerinde ücretsiz ilaç temininin devam ettiğini söyleyen Koca, bunun yanı sıra, deprem bölgesinde olup, eczanesi hasar gören eczacılar başta olmak üzere, geçici eczanelerle mobil eczanelere izin verildiğini kaydetti.

“Bölgedeki ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacını hızla karşılamak üzere Gaziantep ve Adana’da iki merkezi tıbbi depo oluşturulmuştur. Bölgeye sevk edilen ilaç ve tıbbi malzemeler öncelikli olarak bu depolarda tasnif edilerek afet bölgelerine sevk edilmektedir” diyen Koca, söz konusu sevkiyatlarda altısı uçak ve biri helikopter olmak üzere toplam 271 araç kullanıldığı bilgisini verdi.

“Halk Sağlığı Koordinasyon Birimi Kuruldu”

Depremin ardından geçen sekiz günle birlikte koşullar gereği halk sağlığı hizmetlerinin önem kazandığının altını çizen koca, Halk Sağlığı Koordinasyon Birimi’ni kurduklarını, olası hastalıklara karşı tedbirleri aldıklarını ve bölgeye yeterli miktarda kuduz ve tetanos aşısının sevk edildiğini söyledi.

Deprem bölgesindeki illere ilk günden itibaren 80.516, yaralıların sevk edildiği illere ise stoklara ek olarak tetanos aşısı gönderildiğini; aşılar konusunda herhangi bir sorunun bulunmadığını kaydetti.

İçme Suları Sağlıklı mı?

Uzmanların afet bölgesinde içme suları için gerekli kontrolleri yaptığını, şebeke suyu bulunan ve tankerlerle su dağıtılan yerlerde şu ana kadar 1.485 noktadan klor ölçümü yapıldığını ve klor miktarı yetersiz yerlerde süper klorlama işleminin gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayrıca, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Osmaniye ve Adana’da Halk Sağlığı Laboratuvarları’nın hizmet vermeye başladığı bilgisini verdi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.