Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bakan Kacır Faizsiz Kredi Paketini Paylaştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, KOBİ’lere verilen finansman sözünün yerine getirilmesi için hazırlanan kredi paketini açıkladı. Detaylar haberde;
Bakan Kacır Faizsiz Kredi Paketini Paylaştı
HABER GİRİŞ

Merkez Bankası’nın faiz artırımlarıyla kapanan kredi musluklarının seçimden önce açılma ihtimali gündemde yerini korurken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan faizsiz kredi açıklaması geldi. Bakan, Şubat ayında yaşanan depremlerin izlerini silmek adına afet bölgesindeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) finansman sağlayacaklarını paylaştı.

Açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşan Kacır, Dünya Bankası’ndan sonra Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın (JICA) da afetzedelere destekte bulunacağını kaydetti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve JICA iş birliği ile uygulamaya alınan mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin deprem sonrası desteklenmesi projesi ile ilgili detaylı bilgi verdi.

İlk Bir Yıl Ödeme Yapılmayacak

Proje kapsamında KOBİ’lere verilecek kredinin 36 ay vadeli olacağını ve ilk 24 ay geri ödemenin olmayacağını söyledi. Bakan, “Kalan 12 ay için faizsiz, 3 eşit taksit imkanıyla 4 milyar lira yeni finansman imkanı sunuyoruz” dedi.

Geçen ay ise Dünya Bankası iş birliğiyle başlatılan program sayesinde bugüne kadar afet bölgesindeki 40 bine yakın KOBİ’ye toplam 12,8 milyar lira destek verildiğini söyleyerek şöyle ekledi:

GCM Yatırım Banner

“Söz verdiğimiz gibi depremden zarar gören işletmelerimizin yanında olmaya ve bölge ekonomisini yeniden ayağa kaldıracak adımlar atmaya devam ediyoruz.”

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.