
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Engelli Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma” programında istihdam hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Işıkhan, bu yıl 500 bin kadın, 500 bin genç, 45 bin engelli birey ve 275 bin üniversite mezununun iş gücüne katılımını hedeflediklerini söyledi.
Dünya genelinde ve Türkiye’de iş gücü piyasalarının hızlı bir dönüşümden geçtiğini, dijitalleşme, küresel ekonomik dinamikler ve teknolojik gelişmelerini istihdamın doğasını köklü bir şekilde değiştirdiğini ifade etti.
Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için teşvikleri artırdıklarını belirten Işıkhan, aynı zamanda gençlerin enerjisini ve dinamizmini ekonomiye kazandırmayı öncelikli hedef olarak belirlediklerini vurguladı.
Bakan, İŞKUR aracılığıyla hayata geçirilen ve çağın ihtiyaçlarına cevap veren modellerin sadece toplumun farklı kesimlerine istihdam açmakta kalmadığını, aynı zamanda bu bireylerin üretken ve donanımlı şekilde iş gücüne katılmasını sağladığını dile getirdi.
Işıkhan, Türkiye genelinde 10 bin engelli vatandaş için İşgücü Uyum Programı kapsamında özel bir kontenjan tahsis edeceklerini açıkladı. Bu sayede engelli vatandaşların Kamu Kurum kuruluşlarında kısmi zamanlı olarak çalışma hayatıyla buluşacağını ifade etti.