Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Aylık yüzde 90 yükselen ve tavan olan hisse için tedbir kararı

Adese Gayrimenkul Yatırım ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı payları için tedbir uygulanacak. İşte detaylar;
Aylık yüzde 90 yükselen ve tavan olan hisse için tedbir kararı
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksinin yüzde 0,12 değer kaybettiği günde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden tedbir kararı alınan hisseleri paylaştı.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan volatilite bazlı tedbir sistemi kapsamında 27.05.2025 tarihli işlemlerden 26.06.2025 tarihli işlemlere kadar Adese Gayrimenkul Yatırım (ADESE) paylarında brüt takas uygulanacağı, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MRGYO) paylarının açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği aktarıldı.

Tedbir kararı alınan hisseler arasında yer alan ADESE, son 4 işlem günü boyunca tavan hareketi gösterdi ve 26 Mayıs’ta günü 3,96 TL’den tamamladı. Hissede haftalık yüzde 41, aylık yüzde 90 ve yıllık yüzde 69 oranında değer artışı görüldü.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.