Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AYDEM Temettü için Enflasyon Düzeltmesini Açıkladı

Aydem Yenilenebilir Enerji temettü ödemesi yarın başlayacakken, enflasyon düzeltmesi konusunda bilgilendirme yaptı. İşte detaylar;
AYDEM Temettü için Enflasyon Düzeltmesini Açıkladı
HABER GİRİŞ

Aydem Yenilenebilir Enerji (AYDEM) temettü ödemeleri için yarın hak kullanım tarihi olurken, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) enflasyon düzeltmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Şirket 12 Haziran günündeki olağan genel kurul toplantısında temettü kararını açıklamıştı. 15 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan Enflasyon Düzeltmesi Uygulayan Şirketlerde Esas Alınacak Finansal Tablolara İlişkin Tebliğ uyarında Kar Dağıtım Tablosu’nda güncelleme yapıldı.

Bugünkü olağanüstü genel kurul toplantısında nakden dağıtılabilir kârın, yasal yedekler düşüldükten sonra kalan brüt 384.758.014 TL olarak tespit edildiği belirtildi. Ödemeler 1 Ağustos gününde yatırımcı hesaplarında olacakken, pay başına net 0,4911 TL şeklinde yapılacak.

Bildirimdeki açıklamalardan birisi de stopaj oranlarıyla ilgili oldu. Buna göre şirket; “Şirketimiz A ve B grubu hisseleri içerisinde tam mükellef tüzel kişi yer aldığından kendilerine ödenecek temettüden stopaj kesintisi yapılmayacaktır.” açıklamasını yaptı.

AYDEM kodlu hisseler, Cuma günü sert bir düşüş göstermeye başladı.
AYDEM Hisse Fiyatı - 29.07.2024
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Perşembe günü 37 liranın üstünü test ettikten sonra Cuma günü açılış itibarıyla gerilemeye başlayan hisseler, bugün 32 liranın altını gördü. TSİ 17.00 sularında ise yüzde 6 civarında düşüşle 32,56 lirada seyrediyor.

Hisseler haftalık bazda yüzde 10’dan fazla kayba işaret ederken, aylık bazda yüzde 6’ya yakın değer kaybetti. Geçen yılın aynı zamanına göreyse yüzde 80,67 oranında kazanca işaret etmeye başladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.