Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Avrupa’nın En Büyük Hazır Giyim Fuarı İstanbul’da Açıldı

İTO Başkanı Avdagiç, IFCO ile Türkiye'nin büyük ihraç kalemi olan hazır giyim sektörünün dünya çapında bir fuara sahip olma fikrinin hayata geçirildiğine işaret etti.
Avrupa’nın En Büyük Hazır Giyim Fuarı İstanbul’da Açıldı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından, İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliği ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Avrupa’nın en büyük hazır giyim etkinliği İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı (İstanbul Fashion Connection-IFCO) başladı.

Küresel hazır giyim alım grupları ve binlerce alıcıyı bir araya getiren İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açan fuarın 5 kıtadan 30 bin alıcıyı ağırlayacağı öngörülüyor. Fuarın açılışı ise Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, IFCO ile İstanbul’un küresel moda endüstrisinin buluşma noktası haline getirildiğine işaret etti.

Fuar, Bakanlığın Yüzde 50 Devlet Desteği Kapsamında

Ticaret Bakanlığı ve İTO’ya destekleri için teşekkür eden Gültepe, fuarın bakanlık tarafından yüzde 50 devlet desteği kapsamına alındığını bildirdi.

Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefiyle ilerlediklerini kaydeden Gültepe, 2028 vizyonunun bu yolculukta ilk büyük sınav olacağını söyledi.

GCM Yatırım Banner

Gültepe, “2028’de 400 milyar dolarlık mal, 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı için 27 sektörümüz, 115 bini aşan ihracatçımız ve 61 ihracatçı birliğimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

2023 yılının ilk 7 ayını 143,4 milyar dolar ihracatla kapatıldığının bilgisini vererek, 2022’ye göre hemen hemen başa baş noktada olunduğunu kaydetti. Kurun geldiği seviye ve finansmana erişimindeki yeni düzenlemelerin ihracatçıya kısmen nefes aldırdığını belirtti.

Hazır Giyim ve Tekstilde 60 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi

Hazır giyim ve tekstil sektörlerinin 32 milyar dolarlık ihracat yaptığına işaret ederek, “Orta vadede hazır giyimde 40, tekstilde 20 olmak üzere 60 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin üretimde marka kimliği, tasarım gücü, yetişmiş insan kaynağı ve markalarıyla potansiyel sahibi olduğunu ileri sürdü. Yüksek katma değer yaratma ve markalaşma yönünde atılacak her türlü adımın ihracata pozitif yansıyacağını aktardı.

Fuar katılımları, ticaret ve alım heyetleri organizasyonlarıyla pazar çeşitliliğini artırmanın yollarını aradıklarını dile getiren Gültepe, Made in Türkiye algısının daha çok güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Fuar, Hazır Giyim ve Tekstil Sektörünü Diri Tutuyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Avdagiç, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabetçiliğini koruyabilmesi için markalaşma, tasarım, katma değerli üretim ve donanımlı insan gücünden taviz vermemesi gerektiğini vurguladı.

İHKİB’in her sene 2 kez düzenlenerek IFCO ile sektörü diri tuttuğunu paylaşan Avdagiç, çeşitli alanlardaki tereddütlerin anında tespit edilerek ortadan kaldırılması için öncülük yaptığının altını çizdi.

Açılışı yapılan etkinliğin hazır giyimde parça parça yapılan fuarları tek çatı altına topladığına işaret eden Avdagiç, “Böylece Türkiye’nin çok büyük bir ihraç kalemi olan hazır giyim sektörünün dünya çapında bir fuara sahip olması fikrini adım adım hayata geçiriyoruz.” dedi.

Avdagiç açıklamasında, İstanbul Fashion Connection-IFCO’nun yıl geçtikçe moda ve hazır giyim dünyasının referans fuarı haline gelmeye devam edeceğini öne sürdü.

KAYNAK: AA

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.