Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Avrupa’dan İran’a mesaj: ABD doğrudan görüşmelere açık

Reuters'a konuşan diplomatlar, Avrupalı dışişleri bakanlarının İranlı mevkidaşlarına ABD'nin doğrudan görüşmelere açık olduğunu ileteceğini söyledi.
Avrupa’dan İran’a mesaj: ABD doğrudan görüşmelere açık
HABER GİRİŞ

Bugün Cenevre’de yapılacak görüşmeler öncesinde Reuters’a konuşan diplomatlar, Avrupalı dışişleri bakanlarının İranlı mevkidaşlarına ABD’nin doğrudan görüşmelere açık olduğunu ileteceğini açıkladılar.

Teklif, Washington’ın Tahran’ın nükleer kapasitesini yok etmeyi amaçlayan İsrail saldırılarına katılmayı değerlendirdiği bir dönemde geldi.

İki diplomatın aktardığına göre; İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’ye, Tahran’ın net bir sinyal göndermesi gerektiği söylenecek. İran’a nükleer programı üzerinde sıkı kısıtlamaları kabul etmesi yönünde baskı artıyor.

Britanya, Fransa ve Almanya’dan oluşan E3 ülkeleri ile Avrupa Birliği dış politika şefi bu hafta başında Arakçi ile görüşerek toplantı konusunda anlaştı ve ABD ile koordinasyon sağlandı.

Diplomatlara göre; ABD Dışişleri Bakanı Marca Rubio, Cenevre toplantısı öncesinde birkaç Batılı mevkidaşıyla görüşerek, Tahran ile doğrudan angajmana hazır olduklarını belirtti.

Almanya Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Alman hükümet sözcüsü, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in Cuma günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışmanın ele alındığı belirtildi.

Sözcü, iki liderin çatışmaların bölgede daha fazla tırmanmasını önlemek için diplomatik çabalarını ele aldığını ve bundan sonra yakın koordinasyon içinde hareket etme sözü verdiğini söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.