Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Avrupa Piyasaları Yeşile Büründü, Stoxx 600 Rekor Kırdı

Euronun bir ayın en yükseğini gördüğü bugün Avrupa piyasaları yeşile büründü. Stoxx Europe 600 Endeksi tüm zamanların rekorunu kırdı.
Avrupa Piyasaları Yeşile Büründü, Stoxx 600 Rekor Kırdı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Küresel piyasalar ekonomik toparlanma-aşı gelişmelerinin yanında kazanç sezonuyla yönlendirilirken Avrupa piyasaları 15 Nisan’a iyimserlikle başladı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, 436.57’deki kapanışın ardından 437 puanla başladıktan sonra yükselişini hızlandırdı. 438,57 puana kadar çıkan endeks, böylelikle tüm zamanların rekorunu kırdı. TSİ 12.10 sıralarında yüzde 0,3 artıda hareket ederken görüldü.

Dün ABD bankacılık devlerinin açıkladığı ilk çeyrek sonuçları, yatırımcıların endişelerini silmelerine yardım etti.
Stoxx Europe 600 Rekor
Kaynak: MarketWatch

Güne artıda başlayan Alman DAX, TSİ 12.10 öncesinde 15,227 ile 15,271 puan aralığında pozitif bölgede hareket etti.

Fransız CAC 40 Endeksi de güne pozitif bölgede başladıktan sonra bu trendi devam ettirdi. Aynı dakikalarda 6,226 puanda yüzde 0,29 artıda seyrederken görüldü. İtalyan göstergesi FTSE MIB gün içi en yüksek 24,641 puanı görürken yazım itibarıyla yüzde 0,13 primle seyretti.

Avrupalı emsallerini izleyen İspanyol Ibex 35, gün içinde 8,621.90 puana kadar ulaşarak 8,740.10’daki rekor seviyeye yakın durdu.

ABD’nin ekonomik toparlanmasına ilişkin gelişmeler piyasalar için önem taşıdığından gün içinde ABD perakende satışları ve haftalık işsizlik başvuruları verileri izlenecek.

Avrupa’daki ekonomik veri cephesinde ise bugün TÜFE rakamları açıklandı. Almanya’da Mart TÜFE’si aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 1,7 arttı. Bugün gelen açıklamalara göre Fransa’da enflasyon Mart’ta yıllık %1,1 aylık %0,6 artarken İtalya’da aylık %0,3 yıllık %0,8 artış kaydedildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.