Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Avrupa Merkez Bankası Anketinde Enflasyon Tahminleri Öne Çıktı!

Avrupa Merkez Bankası anketi, enflasyon beklentilerinin sert yükseldiğini gösterdi. Mevcut zorluklar nedeniyle büyüme tahminleri ise düşürüldü.
Avrupa Merkez Bankası Anketinde Enflasyon Tahminleri Öne Çıktı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Profesyonel Tahminciler Anketi’ne göre enflasyon beklentisi arttı. 2022’nin üçüncü çeyreğine ilişkin Profesyonel Tahminciler Anketi’nde katılımcılar, enflasyon beklentilerini yükseltti.

3 ay önce yapılan ankete göre bugünkü tahminler 2022 için beklentinin yüzde 6’dan yüzde 7,3’e çıktığını gösterdi. Bununla birlikte gelecek yıl için yüzde 2,4’ten yüzde 3,6’ya ve 2024 yılı için ise yüzde 1,9’dan yüzde 2,1’e çıktı.

Katılımcılara göre enflasyon beklentilerindeki yukarı yönlü revizyonların en büyük nedeni, girdi maliyetlerinin artması.

ECB anketi aynı zamanda bölgenin büyüme beklentilerinde de değişikliğe gitti.

Rapora göre GSYİH (gayri safi yurt içi hasıla) büyümesinin, 2022’nin ikinci çeyreğinden itibaren ve 2023 yılında aşağı yönde seyredeceği tahmin edildi. 2024 yılı içinse aynı kaldı.

Uzun vadeli büyüme beklentileri marjinal olarak yükseltildi.

GCM Yatırım Banner

2022’ye yönelik GSYİH büyüme tahmini yüzde 2,9’dan yüzde 2,8’e düşerken, 2023’e yönelik büyüme beklentisi yüzde 2,3’den yüzde 1,5’e geriledi.

GSYİH büyümesine yönelik aşağı yönlü revizyonlara rağmen işsizlik oranı beklentileri tüm ufuklar için yeniden aşağı yönlü revize edildi. İşsizlik oranının bu yıl 6,7’den 2027’ye kadar yüzde 6,4’e düşeceği öngörüldü.

Daha uzun vadeli işsizlik beklentilerinin, 1999’da başlayan ECB anket tarihindeki en düşük seviyelerde olması dikkat çekti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.