Arçelik CEO’su Can Dinçer, şirketin planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Her türlü fırsatı kollamaya devam ettiklerini söyleyen Dinçer, Hitachi’de hisseleri devrettiklerini, başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.
Farklı coğrafyalarda aktif olunan coğrafyalarda daha dikey büyüme yapacaklarını, fırsat olan her yerde daha fazla yatırımlar yapacaklarını kaydetti.
Şirketin ikinci çeyrek bilançosuna ilişkin olarak “Karlılık anlamında pozitif gelişmeler var. Teknolojik dönüşümle beraber maliyetler düşüyor. Bunlar pozitif gelişmeler. Önümüzdeki dönemde Arçelik’in daha fazla nakit yaratma üzerinde odaklandığını göreceğiz. Çok daha güçlü Arçelik olacak” dedi.
Arçelik’in günlük beyaz eşya üretiminin 140 bin adet olduğunu dile getiren Arçelik CEO’su, geçen yıl iç pazarın daraldığını, Mart ayıyla toparlanma sinyalleri gördüklerini aktardı.
Türkiye’de 100 evin 66’sında bulaşık makinesinin mevcut olduğunu, bu rakamın önümüzdeki dönemde yüzde 80’kere çıkacağını öngördü.
kolayca yatırım yapın
2026 için daha pozitif olduğunu vurgulayan Dinçer, Arçelik olarak güçlü bir altyapıya sahip olduklarını ve rekabetçiliğe devam edeceklerini paylaştı.