Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Altında Yükselişler Kısıtlı Kaldı: Bundan Sonra Ne Olacak?

ABD’de açıklanan enflasyon verisinin ardından sınırlı bir yükseliş gösteren altın fiyatları tekrar düşüşe geçti. Uzmanlar hangi senaryoları bekliyor? İşte detaylar;
Altında Yükselişler Kısıtlı Kaldı: Bundan Sonra Ne Olacak?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Altın fiyatları 15 Mayıs’ta açıklanan enflasyon verilerinin beklentinin bir miktar altında gelmesiyle yükselişe geçmişti. Bugün de pozitif başlayan altın, yukarı yönlü hareketini sürdürmeyi başaramadı ve kazançlarını azalttı.

ABD’de aylık enflasyonun yüzde 0,4 olan beklentiye karşın yüzde 0,3 açıklanması, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimine gitme ihtimalini artırdı. Uzmanlar, enflasyon verilerinin kötü gelmesi durumunda faiz indiriminden ziyade artırımın tekrar FED’in gündemine yerleşebileceğini belirtiyordu.

Milyonlarca yatırımcı, altının yılın kalanında nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyor. A Para’da konuşan Ahlatcı Yatırım Hazine Müdürü Arda Coşar, altına yönelik beklentilerini paylaştı.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==

FED’in faiz indirimi beklentilerinin altını desteklediğini belirten Coşar, Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin de fiyatlarda belirleyici olduğunu söyledi. İsrail-İran arasındaki çatışmadan dolayı ons altının 2430 dolara kadar çıktığını, devam eden süreçte fiyatın 2280 dolara kadar indiğini hatırlattı.

GCM Yatırım Banner

Kısa vadede ons altında 2400 seviyelerinin görülebileceğini, şu an için altında daha fazlasını beklemediğini ifade etti. Alım için orta-uzun vadede daha aşağı fiyatların yakalanabileceğini, ons altında 2200 dolar seviyelerinin tekrar gündeme gelebileceğini paylaştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 16 Mayıs’ta yaptığı değerlendirmede gram altının 2024’ün sonuna kadar 3 bin lira seviyesine çıkabileceğini aktarmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın