
İran’ın Katar’daki Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait üslerini vurmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden “Artık barış zamanı” paylaşımını yaptı.
Bu gelişme piyasalarda hareketliliğe yol açtı. Riskli yatırım araçlarında yukarı yönlü hareketler öne çıkarken altın ve petrolde düşüş görüldü.
24 Haziran saat 13.48 itibarıyla ons altın yüzde 1,2 düşüşle 3327 dolara geriledi. Piyasalar, Trump’ın barış açıklamasının İran tarafından nasıl karşılanacağını bekliyor.
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, A Para’ya verdiği demeçte bugün itibarıyla ons altında 3330 dolar seviyesinin takip edileceğini belirtti. Bu seviyenin üzerinde kapanışlar olması durumunda altın fiyatlarında yeniden yükselişlerin başlayabileceğini dile getirdi.
Uzman, altının savaş sürecinde enerji fiyatları kadar heyecanlı olmadığına dikkat çekti ve yükselişlerin sınırlı kaldığını aktardı. Altının portföylerde bulunması gerektiğini vurgulayan Sarı, “İsrail’in savaşa yönelik iştahı devam ettiği sürece başımızı yastığa rahat koyamayacağız. Bu durum da güvenli varlıklara olan ihtiyacı artıracak” dedi.
Merkez bankalarının 2024’te bin tonun üzerinde altın alımı yaptığını belirten uzman, altında kısa vadeli düşüşlerin görülebileceğini fakat İran-İsrail arasındaki çatışmalar nedeniyle düşüşlerin sınırlı kalacağını dile getirdi.