
Altın fiyatları, son dönemde gösterdiği güçlü yükseliş trendiyle düzeltme beklentilerini boşa çıkardı. Uzmanlar, uzun süredir altında ciddi bir düşüş olabileceği yönünde uyarılar yaparken altın bu öngörülere rekorla karşılık veriyor.
8 Ekim’de ons altın yüzde 1,3 artışla 4037 dolardan, gram altın ise yüzde 1,5 artışla 5431 TL’den rekor tazeledi.
Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, A Para’ya verdiği demeçte altına yönelik değerlendirmelerini paylaştı. Ergezen, “Şu anki görüntüye bakıldığında çok fazla geri çekilme olacak gibi görünmüyor. Çok güçlü bir trend var. Bu kadar hızlı yükselişlerden sonra geri çekilmeler ciddi olabilir. O yüzden yatırımcıların dikkatli olmazı lazım” yorumunu yaptı.
Yükseliş trendi için dinamiklerin devam ettiğini vurgulayan uzman, bu dinamikler sürdüğü sürece altında çok sert bir düzeltme beklemediğini dile getirdi.
Ergezen’in açıklamalarından öne çıkanlar:
- Kıymetli metal yatırımcıları trendi takip etmeli. Kısa vadeli destekler trend kırılmadığı sürece pozisyonları bozmamak gerekiyor.
- Ons altında 4000 dolar seviyesi psikolojik bir destek. Bunun altında sırasıyla 3895 ve 3800 izlenebilir. Kısa vadede 4100 – 4150 bandı direnç olarak gözüküyor.
- ABD tarafında tahvillerdeki çözülmenin altın tarafında geçtiğini görüyoruz. Artık altın, ABD dolarından daha fazla güvenli liman olarak görülüyor.