Dünya Altın Konseyi, altın fiyatlarının mart ayında yüzde 12 düşerek Haziran 2013’ten bu yana en zayıf aylık performansını sergilediğini açıkladı. Ons fiyatı 4.608 dolara kadar gerilerken, altın yıl genelinde hâlâ pozitif seyrini koruyor.
Rapora göre düşüşün ana nedeni, piyasalardaki momentum kaynaklı satışlar oldu. Özellikle altın ETF’lerinden güçlü çıkışlar ve vadeli piyasalarda uzun pozisyonların çözülmesi fiyatları aşağı çekti. ABD dolarındaki güçlenme ve tahvil faizlerindeki artış ise bu düşüşü sınırlı ölçüde destekledi.
Mart ayında küresel altın ETF’lerinden yaklaşık 12 milyar dolarlık çıkış yaşanırken, satışların büyük bölümü Kuzey Amerika kaynaklı oldu. Buna karşılık Asya’da yatırımcıların düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdiği görüldü.
Öte yandan COMEX piyasasında net uzun pozisyonlar gerilese de genel olarak yatırımcıların yükseliş beklentisini koruduğu dikkat çekti.
kolayca yatırım yapın