
ABD hükümeti, bütçe konusunda Cumhuriyetçiler ile Demokratlar’ın bir anlaşmaya varamaması nedeniyle resmen kapandı. Altın fiyatları ise beklendiği gibi yeni zirvelerini gördü.
Ons altın fiyatı TSİ 05:00 sularında 3875,5 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Ardından gerilemeye başlayan ons altın TSİ 09:20 sularında yüzde 0,11 düşüşle 3854,92 olarda gezmeye başladı. Yılbaşından bu yana getirisi yüzde 47’yi aştı.
Gram altın fiyatı ise aynı dakikalarda 5181,88 TL ile rekor kırdı. Devamında yüzde 0,09 düşüşle 5155,91 TL seviyelerinde gezmeye başladı. Yılbaşından bu yana getirisi yüzde 73,15 düzeyine yükseldi.
Yedi yılın ilk hükümet kapanması yaşanırken, yatırımcılar güvenli liman talebini artırdı. Ayrıca Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri de dahil olmak üzere önemli veriler yayımlanamayacak.