Yılın son aylarına gelindiğinde dalgalı hareketlerle öne çıkan altın, 2025’in başından bu yana gösterdiği güçlü performansla beklentileri karşılama konusunda başarılı bir performans gösterdi.
Geçtiğimiz haftalarda düşüşlerle gündeme gelen altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’na (FED) ilişkin faiz indirim beklentilerinin güç kazanmasıyla birlikte toparlandı. 2 Aralık saat 20.07 itibarıyla gram altın yüzde 1,1 düşüşle 5717 TL’den, ons altın ise yüzde 1,4 düşüşle 4174 dolardan işlem görüyor.
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı Ekol TV’ye verdiği demeçte altına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Sarı, birçok faktörün altın fiyatlarını desteklediğini söyledi ve “Bir ürün sonsuza kadar yükselmez. Zaman zaman düşüşlerin olabileceği, daha ciddi düzeltmelerin olabileceği bir dönem yaşayabiliriz” dedi.
2026’nın altın piyasası için zikzakların yaşanabileceği, daha derin düşüşlerin olabileceği bir piyasa olarak değerlendirilebileceğini vurgulayan uzman, “Yeni zirveleri konuşabiliriz belki ama özellikle 2026’nın ilk çeyreğinden sonra daha çok düşük baskısı devam edebilir. Portföylerin tamamını altın veya farklı bir emtia olarak değerlendirmek riski artıracaktır. O yüzden yumurtaları ayrı ayrı sepetlere koymak gerekiyor ki risk yönetimi yapabilelim” ifadelerini kullandı.