Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Altın 3 ayda 3100 dolara 6 ayda 3200 dolara yükselecek

Altın fiyatları rekor yolculuğuna devam ederken, kurumlar tahminlerini de yukarı yönlü revize ediyor. ANZ Bank yeni tahminlerini geldi.
Altın 3 ayda 3100 dolara 6 ayda 3200 dolara yükselecek
HABER GİRİŞ

Altın fiyatları, artan Orta Doğu gerilimleri ve ABD ekonomisinin yavaşlama beklentileri ile rekor kırmaya devam ediyor. Sabah saatlerin 3017 doları aşan ons altın, öğle saatlerinde 3030 dolara yaklaşarak yeni bir rekor daha kırdı.

Sizce Ons Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Ons altın fiyatı TSİ 12:00 sularında 3028,47 dolara kadar tırmanarak tüm zamanların en yüksek seviyesini güncelledi. Gram altın ise aynı dakikalarda 3070,06 liraya kadar tırmanarak rekor kırdı.

Rekor yolculuğu ile altın fiyatları tırmanırken Avustralya merkezli çok uluslu banka ve finansal hizmetler şirketi ANZ Bank tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Banka, önümüzdeki 3 ayda altın fiyat tahminini ons başına 3100 dolara taşırken, 6 ay sonrası için 3200 dolara işaret etti.

Yayımladıkları araştırma notunda, “Jeopolitik ve ticaret gerilimlerindeki artış, gevşeyen para politikaları ve merkez bankalarının güçlü alımları gibi faktörlerin etkisiyle altın konusundaki iyimser görüşümüzü koruyoruz,” ifadelerine yer verildi.

Aynı zamanda ithalat tarifelerine ilişkin endişelerin Londra spot piyasasında likiditeyi sıkılaştırdığını ve arzın ABD’ye yönelmesine neden olduğunu da ifade etti. Bu durumun Comex vadeli işlemleriyle Londra spot fiyatları arasındaki farkın açılmasına yol açtığını vurguladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.