Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 6. Almanya-Hindistan Yüksek İstişare Toplantısı bittikten sonra Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile ortak basın toplantısı düzenledi.
kolayca yatırım yapın
Scholz, Hint-Pasifik’in dünyanın en dinamik bölgelerinden biri olduğunu belirtti. Bu özelliği nedeniyle Almanya’nın söz konusu bölgedeki çalışmalarını artırarak devam ettireceğini söyledi.
Hindistan’ın, hem ekonomik anlamda hem de nüfus gelişimi açısından değerlendirildiğinde iklimin korunmasında kilit ülke olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda iklimin koruması amacıyla bir dizi anlaşma imzalandığını açıkladı.
Hindistan’daki projelere çok kaynak sağlayacaklarını ifade eden Scholz, 2030 yılına kadar ortak projeler için 10 milyar Euro sağlayacaklarını söyledi.
“Hindistan, Asya’da Almanya için önemli bir ortaktır, ekonomik olarak, güvenlik politikası ve iklim politikası açısından.” diyen Scholz, Yüksek İstişare Toplantısının ardından imzalanan anlaşmalar arasında yenilebilir enerji, göç ve kalifiye işçi, iklimin korunması ve yeşil hidrojen geliştirilmesi gibi projeler olduğunu açıkladı.
İklimin değişimi konusundaki mücadelenin neden önemli olduğunun Hindistan’daki mevcut sıcak hava dalgasının yol açtığı gelişmeden görülebileceğini sözlerine ekledi.
Hindistan’da yaşamı olumsuz etkileyen hava kirliliği zaman zaman okulların eğitime ara vermesine sebep olurken, hükümet çeşitli tedbirlerle azaltmaya çalışıyor. Yeni Delhi’de Hava Kalitesi Endeksi (AQI) 500 üzerinde 499’lara kadar çıkarken, dünyanın en kirli başkentleri arasında yer alıyor.