Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Almanya Enflasyona Bağlı Tahvil Satışlarında Sona Geldi

Almanya'nın yatırımcıyı yüksek enflasyondan korumak içi kullanılan tahvil satışlarını gelecek yıl itibarıyla durduracağı ileri sürüldü. Detaylar haberin içerisinde;
Almanya Enflasyona Bağlı Tahvil Satışlarında Sona Geldi
HABER GİRİŞ

Almanya’nın Federal Finans Ajansı tarafından mail yoluyla gönderilen bildiride, ülkenin gelecek yıldan itibaren enflasyona bağlı tahvil satışlarını durduracağı ileri sürüldü. Bu kapsamda 2024 yılı itibarıyla enflasyona bağlı başka federal tahvil ihraç edilmeyeceği kaydedildi.

Bloomberg’in haberine göre Almanya, ödenmemiş tahvillerini de yeniden açmayacak. Ülkenin önde gelen enflasyona bağlı menkul kıymetlerinin ise serbest piyasada alınıp satılmayı sürdüreceğine işaret edildi.

Almanya’nın toplam 66,25 milyar euro (72,1 milyar dolar) değerinde dört enflasyona endeksli tahvili olduğu anımsatılan haberde, kalan vadelerinin 2,5 ile 22,5 yıl arasında olduğuna dikkat çekildi. Konuya ilişkin ajansın daha fazla ayrıntı vermediği belirtildi.

Söz konusu durum, Almanya’nın enflasyonu şu anda kontrol altında olarak değerlendirdiğinin en iyi göstergesi olarak yorumlandı.

Enflasyona bağlı tahvillerin yüksek veya öngörülemeyen enflasyon zamanlarında popüler olduğu kaydedilerek, tahvillerin yatırımcıları enflasyondan korunmaya yardımcı olmak için tasarlandığı paylaşıldı.

GCM Yatırım Banner

Bahsi geçen tahvillerin anapara ve faiz ödemelerinin enflasyona endeksli olduğu hatırlatılarak, tahvillerin enflasyon oranına göre ayarlandığı eklendi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın