Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Almanya Dışişleri Bakanı Yeni Çin Stratejisi’ni Yorumladı

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, ülkesinin amacının kendisini Çin'den koparmak olmadığını, risklerini en aza indirmek istediklerini bildirdi. İşte detaylar;
Almanya Dışişleri Bakanı Yeni Çin Stratejisi’ni Yorumladı
HABER GİRİŞ

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ülkesinin yeni Çin Stratejisi’ne ilişkin resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Çin ile çalışmak istediklerini söyleyen Baerbock, “Bizim Çin’e ihtiyacımız var ama Çin’in de Avrupa’da bize ihtiyacı var.” dedi.

Almanya’nın Çin’den kopmak istemediğini sadece risklerini en aza indirmek istediklerine işaret etti. Çin ile birlikte çalışmak istediklerini de ekledi.

Ekonomik kalkınma ve adil rekabet için olduğu kadar iklim krizinin kontrol altına alınmasında da gerekli olduğunu aktaran Baerbock, bunun ise ancak Çin ile başarılabileceğine işaret etti.

Küresel Çapta En Hızlı Değişen Ülke: Çin!

Son senelerde Çin’in diğer tüm ülkelerden daha hızlı değiştiğine dikkat çekerek, Çin Stratejisi’nin ilişkiler için kendilerine bir pusula sağlayacağını savundu.

Baerbock yaptığı paylaşımda riskleri en aza indirmenin Avrupa’da Alman ekonomisini desteklemenin yanı sıra bağımlılıkları da azaltmayı da içerdiğinin bilgisini verdi.

GCM Yatırım Banner

Ticaret ve tedarik zincirlerinin ne kadar çeşitli olursa Almanya’nın da o kadar dirençli olacağını dile getirerek, “Bağımsızlığımız için küresel ortaklıklara yatırım yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her iki tarafın da fayda sağlayan adil ticaret istediğini belirten Baerbock, söz konusu durama adil ve sürdürülebilir ticaret için standartların belirlenebileceği serbest ticaret anlaşmalarının dahil olduğunu dile getirdi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.