Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Alfa Solar ve Zorlu Holding ortak girişimi iptal edildi

Alfa Solar ve Zorlu Holding, güneş paneli hücresi üretimi için planlanan ortak girişimi karşılıklı anlaşmayla iptal etti.
Alfa Solar ve Zorlu Holding ortak girişimi iptal edildi
HABER GİRİŞ

Alfa Solar Enerji (ALFAS), Zorlu Holding ile yerli fotovoltaik güneş paneli hücresi üretimi için kurulması planlanan ortak girişimin iptal edildiğini duyurdu.

Sizce ALFAS Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, 20 Mart 2025’te duyurulan ve “Zorlu Alfa Solar Hücre Üretimi A.Ş.” adıyla kurulması kararlaştırılan ortak girişimde taraflar, yürütülen görüşmeler sonucunda yatırımdan karşılıklı mutabakatla vazgeçti.

Bu kapsamda, proje için kurulan Zorlu Alfa’nın tasfiyesine yönelik genel kurul kararı 30 Kasım 2025’te alındı ve tasfiye süreci resmi olarak başlatıldı. Alfa Solar, süreçle ilgili gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.