Alarko Holding (ALARK) tarafından 4Ç25 döneminde 889.649 milyon TL net zarar açıklandı. Bir önceki çeyreğe göre kârdan zarar geçiş dikkat çekti.
GCM Yatırım tarafından değerlendirilen bilançoda, “Zararda en etkili faktörler, enerji segmentinde üretim düşüşleri, arazi geliştirme ve turizm iş kollarındaki yüksek maliyet ve düşük kârlılık, sanayi ve ticaret segmentinde artan operasyonel giderler ile tarım segmentindeki yatırım ve FAVÖK baskıları olarak öne çıktı,” ifadeleri kullanıldı.
Analistler, 4 farklı yöntemin her birisine uygun ağırlık verilerek gerçekleşen değerlendirmelerinde ALARK için 12 aylık hedef fiyatı 148,10 TL olarak hesapladıklarını açıkladılar.
Bu şekilde 2025/09 döneminde oluşturulan 112,96 TL seviyesindeki hedef fiyatın 148,10 TL’ye revize edildiğini ifade ettiler.
ALARK kodlu payların son durumuna baktığımızda ise TSİ 11:10 sularında yüzde 3,43 düşüşle 92,9 TL’de seyrettiği görülüyor. Haftalık yüzde 5’ten fazla kayba işaret ederken, aylık yüzde 18’e yakın değer kaybı bulunuyor.
kolayca yatırım yapın