Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AKSEN Kayseri GES için üretim lisansı onayı aldı

AKSEN’in Kayseri’deki 10 MW’lık depolamalı GES projesi EPDK’dan lisans onayı aldı. Detaylar haberde:
AKSEN Kayseri GES için üretim lisansı onayı aldı
HABER GİRİŞ

Aksa Enerji (AKSEN), Kayseri’de hayata geçirmeyi planladığı Fatih Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi için önemli bir aşamayı tamamladı.

Sizce AKSEN Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Şirketten yapılan açıklamaya göre 10 MWe kurulu güce sahip olacak proje için daha önce olumlu sonuçlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin ardından 7 Mayıs 2026 itibarıyla Elektrik Üretim Lisansı başvurusu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylandı.

Aksa Enerji’nin daha önce açıkladığı üzere depolamalı güneş ve rüzgar enerji yatırımları kapsamında Türkiye genelinde 10 ilde toplam 13 projede 891,41 MW kurulu güce sahip portföyü bulunuyor.

Ayrıca şirketin 50 MW kapasiteli müstakil bir depolama tesisi projesi de bulunuyor.

Bahsi geçen projelere ilişkin çalışmaları yoğun bir şekilde yürüten şirket, tüm süreç ve işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanarak lisanslama ve yatırım aşamalarına geçilmesini amaçlıyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aksa Enerji olarak, “Sürdürülebilir Yüksek Büyüme” stratejimiz doğrultusunda üretim portföyümüzün kaynak çeşitliliğine önem veriyor, 2030 hedeflerimiz kapsamında yenilenebilir enerji teknolojilerine yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın