
Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş., Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak atıksu arıtma tesisi kapasite artışı ihalesine katıldığını duyurdu.
Şirket, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilen ve Dünya Bankası tarafından finanse edilen ihaleye, Akfen Çevre ve Su Yatırım Yapım İşletme A.Ş. ile birlikte ortak girişim şeklinde teklif verdiğini duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre, ortak girişimde Akfen İnşaat “Pilot Ortak”, Akfen Çevre ve Su ise “Ortak” sıfatıyla yer alıyor. Şirketin ortaklık payı ise yüzde 50 olarak belirlendi. İhaleye konu olan kapasite artışı ise günlük 8.500 metreküp olarak açıklandı.
İhalenin sonuçlanmasının ardından teklif tutarı ve diğer kesinleşen hususların Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden duyurulacağı belirtildi.