Arsan Holding (ARSAN) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Arsan Varlık Yönetimi A.Ş.’nin Akbank (AKBNK) ihalesini kazandıktan sonra devir işlemlerini tamamladığına ilişkin açıklama gönderdi.
17 Mart 2026 tarihli özel durum açıklamasına atıfta bulunan açıklamada, “Şirketimizin bağlı ortaklığı Arsan Dokuma Boya San. ve Tic. A.Ş.’nin bağlı ortaklığı Arsan Varlık Yönetimi A.Ş.’nin Akbank T.A.Ş’nin 17.03.2026 tarihinde satışa çıkarttığı bireysel nitelikli alacak portföylerin ihalesine iştirak etmiş olduğu ve bir adet 298,2 milyon TL anaparaya sahip portföy için ihaleye katılan 12 varlık yönetimi şirketinin içinde en yüksek teklifi vererek alıma hak kazandığının öğrenildiği duyurulmuştu. Bu ihaleye konu alacakların devir ve temlik işlemlerinin tamamlandığı öğrenilmiştir,” ifadeleri kullanıldı.
Akbank ise bu sabah KAP’a gönderdiği bildirimde takipteki kredi alacak portföyünün 1.491 milyon TL tutarındaki kısmının, toplam 222 milyon TL bedel karşılığında Arsan Varlık Yönetimi A.Ş., Dünya Varlık Yönetimi A.Ş. ve Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş.’ye satıldığını açıkladı.