Değerli metaller perakendecisi American Hartford Gold’un Başkanı Max Baecker’a göre altının bu yılki rallisi, mevcut ekonomik ve politika koşullarının devam etmesi halinde şimdilik temel olarak destekleniyor.
Baecker Investing.com’a verdiği demeçte yüksek enflasyonun, artan devlet borçlarının, sürekli bütçe açıklarının ve küresel belirsizliklerin altının güvenli liman ve enflasyona karşı koruma aracı olarak çekiciliğini güçlendiriyor. Ayrıca merkez bankalarının alımları ve güçlü teknik momentum fiyatlara ek destek sağlıyor.
ABD’de enflasyonun hedefin biraz üzerinde olduğunu ve büyümenin yavaşladığına işaret eden Baecker, faizde ılımlı bir gevşeme veya dostane bir duruş olasılığını yüzde 60 olarak gördüğünü kaydetti.
FED’in faiz oranlarını sabit tutması veya ihtiyatlı davranacağını işaret etmesi durumunda altının mevcut seviyelerinin yakınında konsolide olmasını bekleyen Baecker, güçlü temel dayanakların önemli bir düşüşü sınırlayacağını vurguladı.
Altında Düşüş Senaryosu Gerçekleşir mi?
American Hartford Gold’un Başkanı enflasyon aniden düşerse, borç piyasaları sakinleşirse veya merkez bankaları sert bir şekilde sıkılaştırırsa altının baskı görebileceğini, bunların hepsinin şu anda pek olası görünmediğini ifade etti.
kolayca yatırım yapın
Baecker’e göre altının yörüngesini jeopolitik gerilimler, enflasyon eğilimleri, EFT veya perakende akışları şekillendirecek.
Altın Fiyatlarında Son Durum
19 Kasım saat 14.28 itibarıyla gram altın yüzde 1,1 artışla 5603 TL’den, ons altın ise yüzde 1 artışla 4110 dolardan işlem görüyor.