Son dönemde yaşadığı fiyat hareketleriyle gündeme gelen Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. (AGROT), kripto para platformu Bitplus hakkında açıklamalarda bulundu. Şirket, 3 Haziran 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildiride, Bitplus platformuyla ilgili detayları paylaştı.
kolayca yatırım yapın
Agrotech, 08 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı ilk duyuruda dijital varlıkların tokenizasyonu alanında gerçekleştirdiği yatırımları kamuoyuna sunmuştu.
Şirket, bu süreçte Bitplus markasının satın alma işlemleri, yazılım entegrasyonları, mobil uygulamaları, son kullanıcı uyarlamaları ve uluslararası regülatif çalışmalarını tamamlayarak platformu 6.93 milyar adet coin ile aktif hale getirdiğini belirtti.
Açıklamada, Agrotech’in bu yatırımla birlikte Borsa İstanbul’a kote olmuş şirket hisse senetlerinin coine dönüştürülmesi ve varlıklarının tokenizasyonu konusunda önemli bir rol üstlendiği ifade edildi. Şirket, sahip olduğu Bitplus platformuyla kripto varlıkların işlem görmesini hedeflediğini vurguladı.
Ayrıca, Türkiye’de 30 Mayıs 2024 tarihinde kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesiyle birlikte ülkenin kripto varlıklara yönelik yasal düzenlemeleri tamamlayan ilk ve öncü ülkelerden biri olmasının beklendiği kaydedildi.
Söz konusu düzenlemelerin, ulusal ve uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artırması öngörülüyor.
Agrotech, global anlamda da güçlü adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, dünya genelinde BTC gibi büyük platformların da yer aldığı Dubai VARA (Virtual Assets Regulatory Authority) token regülasyonu içinde Bitplus markasıyla faaliyetlerini sürdürecek.
Ayrıca, Agrotech, ABD başta olmak üzere birçok ülkede dikkat çeken yapay zeka (AI) projesi ‘GPTVerse’ ve başka birçok projeyle tanınan tecrübeli bir ekiple iş birliği yaparak tokenizasyon odaklı bir kripto para alım-satım platformu kurmayı planlıyor.
Bu yatırımlarla tokenize edilmiş dijital menkul kıymetler sektörüne de girecek olan Agrotech, bu sektörün 2030 yılında McKinsey’e göre 5 trilyon dolar, Boston Consulting Group’a göre ise 16 trilyon dolar büyüklüğe ulaşmasını bekliyor.