Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AB’den Ukrayna’ya 200 Milyon Euro’luk Yardım Paketi

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'ya bağış konferansında, yeni yardım paketini duyurdu.
AB’den Ukrayna’ya 200 Milyon Euro’luk Yardım Paketi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya’nın saldırısının ilk günlerinden bu yana Ukrayna’ya desteğini esirgemeyen Avrupa Birliği’nden yeni bir karar geldi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya ve İsveç tarafından Varşova’da düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Ukrayna için insani yardım taahhüdünde bulundu.

“Bugün açık bir amaç için bir araya geldik. Saldırgana karşı savaşan ve özgürlükleri için ayağa kalkan cesur Ukrayna halkını desteklemek.” diyen Leyen, AB’nin Ukrayna’ya destek çağrısına bir kez daha cevap verdiğini söyledi.

Hem yazılı açıklamasında hem de sosyal medya paylaşımında alınan kararı duyuran Leyen, “Ukrayna’ya AB’den ilave 200 milyon Euro’luk insani yardım yardımını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu yeni sözle Ukrayna halkına şunu söylüyoruz: Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir. Seninleyiz.” dedi.

Savaşın başından bu yana Ukrayna’nın içindekiler ve dışındakiler için 9,1 milyar Euro toplandığını fakat çok daha fazlasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

“Ukrayna halkının cesareti ve fedakarlıklarıyla boy ölçüşemeyiz. Ama biz sizin yanınızdayız, ekonomik gücümüzle sizi destekliyoruz. İşgalin başlangıcından bu yana AB düzeyinden 4 milyar Euro tutarında mali destek seferber ettik.” diyen Leyen, savaştan kaçıp AB ülkelerine sığınanlar için 3,5 milyar Euro’yu harekete geçirdiklerini açıkladı.

Ukrayna yönetiminin ülkenin yeniden inşası çabalarına yardım edeceklerini dile getiren Leyen, Putin’in savaş başlatmasından bu yana 8 milyona yakın insanın ülke içinde yerinden edildiğini hatırlattı.

AB’nin Putin’in savaşını finanse etmek için kullandığı kaynakları tüketmek için bir dizi yaptırım uyguladığını sözlerine ekledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın