Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD’de Tüketici Güveni Mayıs’ta Yeniden Düşüşe Geçti

ABD'de tüketici güveni Mayıs'ta, Nisan'daki hafif toparlanmanın ardından düşüşe geçerek, Şubat ayından bu yana en zayıf seviyeye geriledi.
ABD’de Tüketici Güveni Mayıs’ta Yeniden Düşüşe Geçti
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Haftanın ikinci işlem gününde ABD’de yoğun bir veri takvimi izleniyor. Conference Board tarafından açıklanan verilere göre ABD’de tüketici güveni Mayıs’ta hafif düşüş sergiledi.

Dünyanın en büyük ekonomisinde tüketici güveni Nisan ayındaki sınırlı artışın ardından, Mayıs ayında 106,4’e geriledi. Bu puan son üç ayın en düşüğü olarak kaydedildi. Nisan verisi 107,3’ten 108,6’ya yukarı yönde revize edildi. Tüketicilerin mevcut iş ve işgücü piyasası koşullarına ilişkin değerlendirmelerine dayanan mevcut durum endeksi, 152,9’dan 149,6’ya indi.

Tüketicilerin gelir, iş ve işgücü piyasası koşullarına ilişkin kısa vadeli görünümüne dayanan beklenti endeksi 79,0 değerinden 77,5’e geriledi.

The Conference Board Ekonomik Göstergeler Kıdemli Direktörü Lynn Franco, tüketici güveninin Nisan ayında mütevazı bir şekilde yükseldikten sonra Mayıs ayında hafifçe düştüğünü söyledi.

Mevcut durum endeksindeki düşüşün yalnızca işgücü piyasası koşullarında algılanan bir yumuşamadan kaynaklandığını, buna karşılık mevcut iş koşullarına ilişkin görüşlerin iyileştiğini ifade etti.

Açıklamasında, “Bununla birlikte, beklenti endeksi daha da zayıflarken, tüketiciler de önümüzdeki aylarda ekonominin ivme kazanacağını öngörmemektedir. Kısa vadede güveni desteklemeye devam etmesi gereken, işgücü piyasası koşullarının nispeten güçlü kalmasını bekliyorlar.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ev, araba, büyük ev aletleri ve daha fazlası için satın alma isteğinin azaldığını belirtti. Artan fiyatlar nedeniyle tatil planlarının zayıfladığını dile getirdi. Mayıs ayındaki enflasyon beklentilerinin Nisan ayına göre çok fazla değişmediğini ve insanların akıllarına ilk gelen şeyin enflasyon olduğunu söyledi.

Geleceğe bakıldığında artan fiyatlar ve faizler nedeniyle, bu yıl tüketici harcamaları üzerindeki aşağı yönlü risklerin devam etmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.