Amerika Birleşik Devletleri Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Joe Kent, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarının İsrail ve güçlü ABD lobisinin baskısı nedeniyle başladığını belirtti.
kolayca yatırım yapın
Trump yönetiminin terörle mücadele konusunda üst düzey yetkili olan Kent, İran’daki savaşa karşı çıktığını gerekçe göstererek istifa etti.
Kent, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki göstererek eşini terör örgütü DEAŞ ile mücadele sırasında kaybettiğini belirtti. Yetkili, “Uzun süren değerlendirmelerimin ardından Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörlüğü görevimden istifa etme kararı aldım” dedi.
İran’a karşı yürütülen mevcut savaşı vicdani olarak desteklemenin mümkün olmadığını dile getiren yetkili, “İran ülkemiz için yakın ve acil bir tehdit oluşturmuyordu. Bu savaş İsrail ve ABD’nin güçlü lobisinin baskıları sonucunda başladı” yorumunu yaptı.
Görev süresi boyunca 11 kez çatışmaya katıldığını söyleyen Kent, ABD halkına hiçbir fayda sağlamayan bir savaş için ülkesinin gelecek nesillerini savaşmaya ve ölmeye göndermeyi desteklemeyeceğini vurguladı.