ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, 13 Aralık haftasında mevsimsel etkilerden arındırılmış ilk işsizlik maaşı başvuruları 224 bin seviyesine gerileyerek önceki haftaya kıyasla 13 bin azaldı. Önceki haftanın verisi ise 236 binden 237 bine revize edildi.
Dört haftalık ortalama başvuru sayısı 217 bin 500 olurken, bu rakam bir önceki haftaya göre sınırlı bir artışa işaret etti.
Öte yandan devam eden işsizlik maaşı başvuruları 6 Aralık haftasında 1 milyar 897 bin kişiye yükseldi. Bu veri, önceki haftaya kıyasla 67 bin kişilik artışa işaret ederken, sigortalı işsizlik oranı yüzde 1,2 seviyesinde sabit kaldı.
Mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilere göre ise eyalet programları kapsamında kapılan fiili ilk başvurular haftalık bazda yüzde 19 düşüşle 255 bin 12 olarak kaydedildi. Aynı dönemde sigortalı işsiz sayısı da 1 milyon 881 bin seviyesine gerileyerek haftalık yüzde 3,8 azaldı.
Veriler, ABD iş gücü piyasasında ilk başvurular tarafında sınırlı bir iyileşmeye işaret ederken, devam eden işsizlik başvurularındaki yükselişin yakından izlenmeye devam edildiğini ortaya koydu.