Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD üretici enflasyonunda sürpriz düşüş: Trump’ın eli güçleniyor

Günün beklenen ABD verisi açıklandı. Geçen hafta beklentilerin altında gelen tüketici enflasyonunun ardından üretici enflasyonu da sürpriz şekilde düştü.
ABD üretici enflasyonunda sürpriz düşüş: Trump’ın eli güçleniyor
HABER GİRİŞ

ABD İşçi İstatistikleri Bürosu, Nisan ayına ilişkin üretici fiyat endeksi (ÜFE) raporunu yayımladı. Piyasalar tarafından merakla beklenen verilere göre ABD’de üretici enflasyonu aylık bazda yüzde 0,5 düştü. Tahminler yüzde 0,2 artışı gösteriyordu.

Yıllık veri de yüzde 2,5’lik tahminlerin altında yüzde 2,4 artış kaydetti. Okuma, Eylül 2024’ten bu yana en düşük seviye oldu.

Nisan’daki yüzde 0,5’lik düşüş Ekim 2023’ten bu yana ÜFE’de ilk düşüş olurken aynı zamanda COVID-19 salgını sonrasında Nisan 2020’den bu yana en büyük düşüşü işaretledi.

Gerileme, esas olarak hizmet maliyetlerindeki yüzde 0,7’lik düşüşle yönlendirildi. Son veriler, FED’e faiz indirmesi için sürekli çağrıda bulunan Trump’ın “ABD’de enflasyon yok” iddialarını güçlendirecek nitelikte geldi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.