Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

ABD, Suudi Arabistan’a Tepkili! İlişkiler Bozuluyor

OPEC’in petrolde kesinti kararı almasıyla ABD ve Suudi Arabistan’daki gerginlik şiddetleniyor. Washington oldukça kızgın. İşte detaylar;
ABD, Suudi Arabistan’a Tepkili! İlişkiler Bozuluyor
Son Güncelleme: 
Yorum

Geçtiğimiz günlerde Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) tarafından alınan kararla 2 milyon varillik üretim kesintisi yapılacağı duyurulmuştu. Bu karar ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Suudi Arabistan arasındaki gerginlik daha da artmıştı. ABD Başkanı Joe Biden, G20 zirvesinde Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Bin Selman ile görüşmeyeceğini duyurdu.

OPEC’in aldığı karar sonrası gözler Riyad’a çevrildi. Washington, Suudi Arabistan’ın aldığı kararlara oldukça sert tepkiler veriyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, yaptığı açıklama ile gerginliğin boyutunu gözler önüne serdi.

Sullivan, Suudi Arabistan’ın Rusya’nın yanında yer aldığını belirterek ABD Başkanı Joe Biden’ın ilişkileri gözden geçirme kararı aldığını duyurdu.

Suudi Arabistan yönetiminin Amerikan halkının çıkarlarına aykırı hareket ettiğini kaydetti. Biden’ın G20 zirvesinde Prens Bin Selman ile görüşmeyeceğini açıkladı.

OPEC’in aldığı kararların ardından Amerikan basını ABD Başkanı Joe Biden’ı eleştirmişti ve durumu “Yumruk tokuşturduğu Suudi Arabistan’dan tokat yedi.” şeklinde yorumlamıştı. Basın, Biden’ın Prens Selman’a taviz verip Riyad’dan eli boş döndüğünü de söylemişti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu