Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ABD Hazine Tahvillerinde Getiri Eğrisi Son 12 Yılın En Ters Haline Döndü

ABD Hazine tahvillerinin getiri eğrisinin önemli kısmı 2007 yılından bu yana en ters haline dönerken, uzmanlar bu durumu resesyonun çok uzakta olmadığının işareti olarak yorumladı.
ABD Hazine Tahvillerinde Getiri Eğrisi Son 12 Yılın En Ters Haline Döndü
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Amerika – Çin arasında anlaşmadan giderek uzaklaşılması küresel tahvil faizlerinde düşüşe yol açtı. Ticaret anlaşmazlığına yönelik gerginlik, ABD Merkez Bankası’nın yıl sonuna kadar faiz indirimine gitme beklentilerini gölgede bırakırken, uzmanlar ABD’nin dünyanın en rekabetçi ekonomisi olma unvanını kaybettiğini ve verilerin resesyon sinyali verdiğini belirtiyor. Hazine tahvillerinin getiri eğrisi söz konusu gelişmelerle 2007 yılından bu yana en ters haline döndü.

3 ay vadeli hazine bonoları ve 10 yıllık tahvilleri arasındaki fark 12,3 baz puana ulaştı.

ABD 10 YıllıklarıAnalistler getiri eğrisinin son 12 yılın en ters haline dönmesini, resesyon sinyali olarak yorumladı. 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi %2,24 ile 2017 yılının Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Asya hisselerindeki kayıpların da ABD tahvillerindeki değişimde payı olduğu aktarıldı.

Seaport Global Holdings LLC Tahvil İşlemleri ve Strateji Birimi İdari Direktörü Tom di Galoma, ticaret savaşının ortadan kalkmasını beklemediğini, getiri eğirisinin tersine dönmesine bakıldığında ABD’nin en geç bir buçuk yıl içerisinde resesyona girebileceğini dile getirdi.

Sydney’de Antares Capital Portföy Yöneticisi Tano Pelosi, son dönemde yaşanan gelişmelerin ABD 10 yıllıklarının faizinde yükselişe yol açtığını söyledi.

Tahvil FaizleriKüresel tahvil faizlerindeki yükselişe öncülük eden 10 yıllıkların faizi için beklenti seviyesi %2 olarak açıklandı. Bu oran 2016 yılından bu yana ilk kez gündeme geldi. Ticaret geriliminin tırmanması ve küresel büyümenin yavaşlaması gibi gelişmelerle ABD 10 yıllık faizi Nisan ayından bu yana 40 baz puanlık düşüş sergiledi. Avustralya 10 yıllıklarının faizi ise 5 baz puan azalarak 1,48 ile 2015 yılından bu yana ilk kez Merkez Bankası’nın politika faizinin altına indi.

Uluslararası Yönetim Geliştirme Enstitüsü’nün (IMD) sıralamasına göre ABD, dünyanın en rekabetçi ülkesi statüsünü kaybetti.

ABD En Rekabetçi DeğilWorld Competitiveness Ranking 2019 listesinin ilk sırasında yer alan Amerika, son dönemde yaşanan gelişmelerle yerini Singapur’a bırakarak üçüncülüğe geriledi. Çin ile yaşanan gerilim tahvil piyasasını etkilerken, bir yandan da İran ile yapılan görüşmeler ABD’yi olumsuz etkiliyor.

GCM Yatırım Banner

İran yönetimi, geçtiğimiz günlerde nükleer anlaşmadan kısmi olarak çekildiğini bildirdi. Dışişleri Sözcüsü Musavı, Amerika’nın anlaşmanın yeniden yapılması için şart koştuğu 12 talebi kabul etmediklerini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump ise Japonya ziyaretinde, İran ile Japonya arasındaki iyi ilişkinin Washington-Tahran gerilimine yardımcı olacağını aktardı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.