Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Beklenen Veri Açıklandı! ABD Enflasyonu Mart’ta %0,6 Arttı

ABD ekonomisi pandemi kaynaklı durgunluktan toparlanırken enflasyona ilişkin son rakamlar açıklandı.
Beklenen Veri Açıklandı! ABD Enflasyonu Mart’ta %0,6 Arttı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

FED Başkanı Jerome Powell tarafından sıklıkla göz ardı edilse de ABD enflasyonuna ilişkin endişeler gündemden düşmüyor. Dolayısıyla ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri yoğun merakla bekleniyordu.

İşçi İstatistikleri Bürosu (U.S. Bureau of Labor Statistics) tarafından yayımlanan verilere göre 2021’in üçüncü ayında enflasyon önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2,6 artış oldu. Beklentiler sırasıyla yüzde 0,5 artış ve yüzde 2,5 artış yönündeydi.
ABD TÜFE MART 2021
Kaynak: BLS

Her iki bazda da beklenti aşıldı. Yıllık bazdaki artış Ağustos 2018’den bu yana en yüksek okuma oldu. Bu, başta benzin olmak üzere enerji, elektrik, kamu hizmeti gaz hizmetleriyle yönlendirildi.

İkinci el arabalar ve kamyonlar, barınak ve yeni araçlar için fiyatlar hızlanırken, tıbbi bakım hizmetleri için enflasyon yavaşladı.

Gıda ve enerji gibi değişken kalemleri hariç tutan ABD çekirdek tüketici fiyatları, yüzde 0,2’lik beklentileri aşarak, Mart 2021’de bir ay öncesine göre yüzde 0,3 arttı.

GCM Yatırım Banner

Çekirdek tüketici fiyatları, 2021 yılının Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre  iseyüzde 1,6 arttı. Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 1,7, aylık enflasyon yüzde 0,4 artmıştı. Aynı ay çekirdek enflasyon oranı yıllık yüzde 1,3, aylık yüzde 0,1 artış kaydetmişti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.