
Artan enflasyon endişelerine rağmen son günlerde artıda seyreden ABD borsaları, hafta ortasına da kazançla başladı.
Ancak yükselişte temkinlilik gözden kaçmadı. Nedeni ise sıçrayan enflasyon nedeniyle FED’in para politikası konusundaki endişelerdi.
En büyük otuz şirketi içeren Dow Jones Endüstri Ortalaması (DJIA), dün 34,312.46 puanda kapandıktan sonra yeni seansa 34,336.34 puanla başladı.
İlk dakikalarda endeksin en iyi performansını kaydeden beş hisse senedinin sahibi sırasıyla Nike, Home Depot, The Travelers Companies, Salesforce ve Caterpillar oldu.
Amerikan hisse senedi piyasasının büyük bölümünü kapsayan &P 500 Endeksi (SPX) 4,188.13 puanlık kapanışın ardından işlemlere 4,191.59 puanla artıda başlangıç yaptı.
S&P 500’ün en güçlü yükselişleri Ford Motor Company, Gap, Under Armour ve Agilent Technologies oldu.
Diğer gösterge endeksler gibi artıda açılan Nasdaq Kompozit Endeksi (COMP) de 26 Mayıs seansına 13,693.94 puanda açıldı. Dün 13,657.17 puandan kapanmıştı.
ABD veri gündemi bu hafta sakinken yarın açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve gayri safi yurt içi hasıla için ikinci tahmin izlenecek. Cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları enflasyonu da odak noktasında olacak.