Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

AB Ülkeleri, Teknoloji Şirketlerinin Ağ Ücretlerine Karşı Çıkıyor

AB’ye yakın kaynaklar, bloktaki ülkelerin, büyük teknoloji şirketlerinin ağ ücretlerine karşı olduğunu bildirdi.
AB Ülkeleri, Teknoloji Şirketlerinin Ağ Ücretlerine Karşı Çıkıyor
HABER GİRİŞ

AB ülkelerinin çoğunun, Avrupa’nın büyük telekom operatörlerinin Google gibi büyük teknoloji şirketlerini bölgede 5G ve geniş bandın piyasaya sürülmesini finanse etmeye zorlama yönündeki baskısına karşı çıktığı bildirildi.

Konuya aşina kaynaklar tarafından, AB endüstri şefi Thierry Breton ile 18 ülkenin telekomünikasyon bakanlarının, teknoloji firmalarına yönelik önerilen ağ ücreti vergisini reddettiği belirtilirken, böyle bir önlemin gerekliliği ve etkisine ilişkin bir çalışma talep ettiği belirtildi.

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica ve Telecom Italia, verilerinin ağ trafiğinin büyük bir bölümünü oluşturduğu gerekçesiyle Big Tech’in ağ maliyetlerinin bir kısmını üstlenmesini istiyor. Alphabet, Meta, Netflix, Amazon ve Microsoft halihazırda dijital ekosisteme yatırım yaptıklarını söyleyerek bir vergi fikrini reddetti.

Avrupalı ​​haberleşme bakanları, bir şebeke vergisinin etkilerine ilişkin bir analizin olmamasını, bir yatırım açığının olmamasını ve Big Tech’in ekstra maliyeti tüketicilere aktarma riskini gösterdi.

Ayrıca, tüm kullanıcılara eşit muamele edilmesini gerektiren AB, ağ tarafsızlığı kurallarının potansiyel ihlali ile inovasyonun önündeki olası engeller ve daha düşük ürün kalitesi konusunda uyarıda bulundular.

GCM Yatırım Banner

Kaynaklar, bir ağ vergisini eleştirenler arasında Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Almanya, İrlanda, Litvanya, Malta ve Hollanda’nın yer aldığını söyledi. Bu fikre destek veren 10 ülke arasında Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, İspanya ve Kıbrıs’ın da yer aldığı belirtildi.

Big Tech’in ise telekom sağlayıcıları ve diğerleri tarafından sağlanan geri bildirimlerin bir özetini içeren Haziran ayı sonuna kadar rapor yayınlaması bekleniyor. Herhangi bir yasa teklifinin yasalaşmadan önce AB ülkeleri ve milletvekilleri ile müzakere edilmesi gerekiyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.