Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

8 Mart’ta Borsa Gongu Kadın Erkek Eşitliği için Çalacak

8 Mart’ta Borsa Gongu Kadın Erkek Eşitliği için Çalacak
Son Güncelleme: 
Yorum

Kadın ve erkek eşitliğinin bir kere hatırlatılacağı güne oldukça az kaldı. 8 Mart tarihinde Borsa İstanbul’da düzenlenecek törende gong, kadın ve erkek eşitliği için çalacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılda aynı tarihte bu uygulama yapılmıştı. Ayrıca 8 Mart’ta düzenlenecek törende WEPs’i imzalayan yeni şirketlerin ismi kamuoyuna açıklanacak. Ancak WEPs ülkemizde yeteri kadar bilinmemekte. Bu yüzden öncelikle WEPs’in içeriğini kısaca özetleyelim.

WEPs’in içeriği nedir?

WEPs, Birleşmiş Milletler Global Compact (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Kadın (UN Women) birimlerinin ortak bir girişimidir. 2010 yılından itibaren hayata geçirilen bu girişimle birlikte hedeflenen amaç, kadının güçlendirilmesi için şirketlerin ve kurumların imzalarını toplamak. Böylelikle toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı bir farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Türkiye’de WEPs’i imzalayan ilk şirketler ise Sabancı ve Boyner’di.

WEPs Türkiye’de ilk olarak geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlandı ve artık her yılın 8 Mart tarihinde Borsa İstanbul’da düzenlenecek bir törenle gong kadın ve erkek eşitliği için çalacak. WEPs’in imzalanması için Türkiye’de özel bir ekip bir araya geldi. Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu adı altında toplanan ekip, WEPs’i imzalayanların sayısını arttırabilmek adına çalışmalar yürütüyor. Ayrıca grup, iş dünyasındaki aktörlerin hem küresel ilkelere hem de Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’ne imza toplamak adına çalışıyorlar. Bu doğrultuda grubun önemli isimlerinden, Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu İletişim Ekibi Sorumlusu Dilek Cesur ve TİSK Araştırma ve Eğitim Uzmanı Sevgi Ceyda Şairoğlu, Türkiye’de ikinci yılına girmeye hazırlandıkları kampanyayla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundular.

Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu neden kuruldu ve amaçları neler?

Cesur açıklamalarının ilk bölümünde, Türkiye’de henüz yeni bir oluşum olduğunu ve birçok insan tarafından bilinmediklerini açıkladı. Bu doğrultuda Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nun neden kurulduğunu belirtmenin önemli olduğunu vurgulayan Cesur, Türkiye’nin kalkınma hedefleri arasında geride kaldığı konuların başında cinsiyet eşitliğinin geldiğini söyledi. Cesur, Türkiye’de bu eşitsizliği gidermek adına Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nu kurduklarını ifade etti. Grubun kurulmasının amaçlarını da açıklayan Cesur, cinsiyet eşitliği ile ilgili olarak çalışmalar yapan kuruluşlar arasında bir sinerji ve öğrenme ortamı yaratarak kadının, iş yerindeki ve toplumdaki yerini güçlendirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

“WEPs’e imza atan şirket sayısı giderek artıyor”

Şairoğlu yaptığı açıklamada, kurdukları çalışma grubunda Türkiye’nin önde gelen akademi temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve birçok gönüllünün yer aldığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez bir törende gongun kadın erkek eşitliği için çaldığını dile getiren Şairoğlu, ilk kuruldukları tarihte Türkiye’de WEPS’e imza atan şirket sayısının 23 olduğunu ancak ilerleyen günlerde hızla artmaya başladığını ve şu günlerde 53’e kadar ulaştıklarını ifade etti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu