1976’da Fransa’nın Nice kentinde gerçekleştirilen banka soygununda hırsızlar büyük bir vurgun yapmışlardı. Olay tarihin en büyük soygunları arasında gösterilmese de bankadan 200 kasa ve 46 milyon frank çalınmıştı.
Avrupa’nın en büyük finans şirketlerinden biri olan Société Générale’in şubesine yapılan soygun, filmlere ve kitaplara konu olmuştu. Ayrıca soyguncuların planı da uzun müddet konuşulmuştu.
BBC’nin haberine göre soygun; bankanın altından kazılan 8 metrelik tünel aracılığıyla yapılmıştı.Ve yakalanan tek kişi Albert Spaggiari olmuş, o da 1977’de yargılanmak üzereyken ülkeden kaçmıştı. Olaydan 12 yıl sonra sürgündeyken hayatını kaybeden Spaggiari, bu dönemde soygunu nasıl planladığını anlattığı bir de kitap kaleme almıştı.
Kitabı yazan kişinin Jacques Cassandri isimli gangster olduğunu anlayan yetkililer, hemen muhtemel suçluyu mercek altına aldı. Soyguna karıştığını kabul eden Jacques Cassandri, “para akladığı” yönündeki suçlamaları ise reddetti.
Şu anda 74 yaşında olan gangster ayrıca soygundan kendisine sadece 2 milyon euro kaldığını ve bunun da kısa sürede harcandığını dile getirdi. Fakat savcılar, Cassandri’nin yıllarca lüks içinde yaşadığını ve onun cezasını çekmesini gerektiğini öne sürüyor.
Yeri gelmişken; merak edenler için Fransa’da kara para aklama suçunun zaman aşımına uğramadığını ve Cassandri’nin 42 yıl önce işlenen bir suçtan dolayı pekala yargılanabileceği bilgisini de verelim. Anlayacağınız; 74 yaşındaki adam gangster sözleriyle anılıyor anılmasına ama görünen o ki soygunu kaleme alırken başına büyük bir dert açabileceği gerçeğinin farkına varamamış.
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.