Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

3.500 Adet Nissan Aracını Taşıyan Gemi Pasifik Ortasında Yandı!

Pasifik Okyanusu'nda Nissan araçlarını götüren bir taşıyıcı gemide yangın çıktığı ve sularda başı boş gezdiği söylendi!
3.500 Adet Nissan Aracını Taşıyan Gemi Pasifik Ortasında Yandı!
HABER GİRİŞ

Nissan’dan aldığımız son haberler dünya gündemine  bomba gibi düşmeye devam ediyor. Bildiğimiz üzere geçtiğimiz aydan itibaren Japon şirket ortak üretim süreci yürüttüğü Renault ile aralarında ciddi sorunlar yaşamıştı. Sebebi ise Mitsubishi’de dahil ortak CEO’luk görevinde bulunan Carlos Ghosn’un zimmetine para geçirmesiydi. Ve eski yönetici Japonya’da tutuklanmıştı.

Gelen son haberde ise Nissan araçlarını taşıyan bir geminin okyanus ortasında yandığı söylendi. Kargo gemisinin başı boş şekilde sularda dolaştığını ve içindeki araçlarla büyük bir kısmının yandığı aktarıldı. İşte haberin detayları….

Gemideki yangının yeni yıl arifesinde çıktığı bildirildi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Pasifik Okyanusu ortasında nedeni belirsiz şekilde yanmaya başlayan araba taşıyıcısının mürettabatının suya atlayarak kurtulduğu söylendi. Geçilen yangın sinyalinden sonra çevredeki bazı özel ticari gemiler çalışanları kurtarsa da on altı kişiden dördünün kayıp olduğu bildirildi.

Panama bayraklı, 5.200 araç kapasiteli roll-on/roll-off gemisi Sincerity Ace’in Hawaii ve ABD’ye doğru yola çıktığı söylendi. 2009 yılında inşa edilen yük gemisi, Shoei Kisen Kaisha’ya ait olsa da Mitsui OSK Lines’a kiraya verilmiş. Yaklaşık olarak 3 gün boyunca yanmasına rağmen bir müdahale yapılmamış. Sahil Güvenlik, ticari geminin belirli bir noktada sabit tutulması gerektiğini düşünerek yardım römorkörleri göndermiş.

GCM Yatırım Banner

Nissan nakliyede olan 3.500 aracının olduğunu doğruladı. Toplamda ise gemide 3.804 birim binek otomobil olduğu kayıtlara geçmiş. Ancak 304 otomobilin farklı markalarda olduğu söylendi. Honda Motor Co. Perşembe günü yaptığı açıklamada gemide 41 adet aracının olduğunu açıklamış. Öte yandan Sincerity Ace Japonya’dan yola çıktığı için Toyota Motors’a da sorular yönetilmiş ve markadan taşıyıcıda arabalarının bulunmadığını söylemiş.

Araba taşımacılığı yapan gemi vakasında daha öncesinde 2006 yılında Mazda’nın 4.700 aracını taşıyan MOL Cougar Ace gemisi dengesini kaybederek bir kısmı sulara gömülmüş. Limana çekilen taşıyıcının üzerinde tüm otomobiller Mazda’nın müşteri güveni çerçevesinde hurdaya çıkartılmış. Nissan’ları taşıyan gemiden gelen son haberler bunlar. Farklı gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.