Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2023’te Katlanabilir Telefon Kullanıcısının 30 Milyonu Geçmesi Bekleniyor

Araştırma şirketi Gartner’ın yaptığı çalışmaya göre 2023 yılında katlanabilir telefonlar, 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış olacak.
2023’te Katlanabilir Telefon Kullanıcısının 30 Milyonu Geçmesi Bekleniyor
HABER GİRİŞ

Bu yıl akıllı telefon dünyasında en çok konuşulan konuların başında katlanabilir telefonlar geliyor. Samsung, Huawei, LG gibi teknoloji devleri katlanabilir telefonlar üzerinde önemli çalışmalara imza atıyorlar. Apple’ın katlanabilir telefonları ise 2020 yılından önce beklenmiyor. Araştırmacılar ise katlanabilir telefonların geleceğine dair önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Sektörün önde gelen araştırma şirketlerinden Gartner, katlanabilir telefonların geleceğine dair çarpıcı bir çalışma yaptı. Araştırma son teknoloji katlanabilir telefonların yakın gelecekteki kullanım oranına dair önemli tahminlerde bulunuyor. Şirketin yaptığı çalışmaya göre 2023 yılında katlanabilir telefon kullanıcı sayısının 30 milyonu aşması bekleniyor.

Gartner’dan Katlanabilir Telefon Tahmini

Gartner’dan Katlanabilir Telefon Tahmini

Bu yıl itibariyle katlanabilir telefonların tanıtıldığına tanık oluyoruz. Teknoloji devlerinin tanıttığı yeni modeller, yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Araştırma şirketi Gartner, katlanabilir telefonların 2023 yılında 30 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılacağını tahmin ediyor. Bu sayı dünya genelindeki tüm akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 5’ine denk geliyor.

Bu oranlara bakıldığında yeni nesil telefonların beklenenden az ilgi göreceğini söyleyebiliriz. Araştırmacılar bu azlığa sebep olarak, ekranların çizilmeye müsait olması, yüksek fiyatları gösteriyor. Gartner’ın hazırladığı raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise, kullanıcıların akıllı telefon noktasında eskisi kadar yeni model telefonları beklemediğini gösteriyor. Genel olarak bir doyuma ulaşan kullanıcının yeni model bir cihaz alması için ses getirecek bir özellik ile tanışması gerekiyor.

GCM Yatırım Banner

Akıllı telefon piyasasına dair tahminlerde de bulunan araştırma şirketi, 2020 yılı itibariyle sektörün büyüme oranının yüzde 1.2 seviyesinde olacağını öngörüyor. Önümüzdeki beş yıllık süreçte standart bir akıllı telefon ömrünün 2.8 yıl olması bekleniyor. Gartner’ın yapmış olduğu araştırma ortaya karamsar bir tablo koysa da teknoloji devleri, bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Samsung ve Huawei’nin bu alana yoğunlaştığı biliniyor. Apple’ın ise önümüzdeki yıl katlanabilir telefon tanıtması bekleniyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.