Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2022 Yılında En Çok Hangi Banka Hissesi Kazandırdı?

Piyasaların kapanmasına dakikalar kala, 2022 yılında yatırımcısının yüzünü en çok güldüren banka hisselerini değerlendirdik.
2022 Yılında En Çok Hangi Banka Hissesi Kazandırdı?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Borsa İstanbul lokomotif sektörlerinden olan bankacılık, piyasalardaki genel tabloya paralel olarak 2022 yılında güçlü performans gösterdi. Banka hisseleri tarihi zirveleri kaydederken, sektör endeksi de sürekli yeni zirveleri gördü.

Peki, yatırımcılar güvendiği banka hisselerinden beklediği performansı alabildi mi? Önümüzdeki dönemlerde portföyün belirlenmesi adına şirketlerin hisse performanslarını değerlendiren yatırımcılar, bankalardaki durumu da yakından izliyor.

İş Bankası Yılın Şampiyonu Oldu

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Paratic Piyasalar

Borsa İstanbul rekor dolu bir yılı geride bırakırken banka hisselerinde de güçlü kazançlar kaydedildi. Sektör endeksi XBANK yıllık bazda yüzde 213 oranında artış gösterdi.

Bileşenlerinden en büyük sıçramayı İş Bankası C Grup hisseleri gösterdi. ISCTR kodlu hisseler bir yıllık işlem döneminde yüzde 305 ile en fazla kazandıran oldu. İş Bankası hisselerinde güncel fiyat 13,02 lira olarak seyrediyor.

Onu yüzde 252 artış ile Yapı Kredi Bankası izledi. YKBNK hisseleri haftalık ve aylık dönemde negatif getiri sunsa da yıllık bazda güçlü kazanç elde etti.

GCM Yatırım Banner

Banka Hisselerindeki Anlık Durumu Görmek için Tıklayın

2022 yılında en fazla kazandıran bankalar arasında üçüncü sırada yüzde 223 ile Vakıfbank (VAKBN) yer alıyor.

19,76 liradan işlem gören Akbank (AKBNK) yıllık bazda yüzde 178 getiri sundu.

Diğer sektör hisselerinden Albaraka Türk (ALBRK) yüzde146, Garanti Bankası (GARAN) yüzde 171, Halkbank (HALKB) yüzde 193, ICBC Turkey (ICBCT) yüzde 115, QNB Finansbank (QNBFB) yüzde 37, Şekerbank (SKBNK) yüzde 202, Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB) ise yüzde 204 oranında getiri sundu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın