Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2022 VW Amarok’un Üretim Sürecini Ford Ranger T6 Platformu Üstlenecek!

Ford, VW'nin Amarok kamyonetinin son neslinde Ranger T6 temellerini kullanmasına izin verecek. İşte detaylar...
2022 VW Amarok’un Üretim Sürecini Ford Ranger T6 Platformu Üstlenecek!
HABER GİRİŞ

Son günlerin tartışma konularından en geniş olanı muhtemelen VW ve Ford arasında kabul edilen kamyon, kamyonet ve panel van araç üretimidir. İki dev şirket anlaşma şartlarını belirlemiş ve imzaları atmıştı. Amaç, satış adeti fazla olmayan, başarısız sayılabilecek pazarlarda güçleri birleştirerek maliyetlerden kar edilmesi sağlamaktı. Orta ölçekli kamyonet imalatında VW, Tanaok gibi Amarok’a kardeş bir model yapımını duyurmuştu.

2010 yılından itibaren satışa sunulan Amarok’un bu işte daha tecrübeli olan Ranger’ın gölgesinde üretilebileceği konuşuluyor. Ford’un global T6 Ranger imalat hatları, aynı zamanda Amarok’a da uygun hale getirileceğini anlıyoruz.

Amarok, Atlas ve Tanoak pick-up şekillerinden türetilecek.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Sonuçta VW’nin ilk kamyoneti için ilham alacağı kısımlar belli. Alman kamyonet için tasarımcılar Avustralya‘da çalışacak. Keza Ford Ranger’ın oluşturucularıda! Yeni nesil Amarok’un tasarım kısmına gelen yorumlar şöyle; eskisine göre daha kaslı görünecek. Tanoak‘tan gördüğümüz Led aydınlatma sistemi kullanılacak.

Bilirkişiler, VW’nin ilk ticari kamyonetinin eksiklerinin Ford Ranger birleşimi sonrasında giderileceği söylendi. Bunlar, sıkışık olan arka oturma pozisyonu, süspansiyon ayarlaması, perde hava yastıkları ve otonom acil frenleme gibi hayati önem taşıyan ekipmanlar.

VW’nin kamyonetinde eksik yapmadığı, aksine fazlasını verdiği kısım motor ünitesidir.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Vergi ve yakıt avantajı yönünden iyi hamleler yapan Alman marka, VW’nin 3.0L V6 çift turbo motoruna ek olarak 2.0L TDI ile de satışlarını yapıyor. İllaki Ford’dan bir şey gelecekse de 10 ileri otomatik şanzıman Amarok’a aktarılabilir.

GCM Yatırım Banner

Olabilecekler listesinde, 10. nesil Golf ile gelecek 48 volt hafif melez sisteminin Amarok’a da yerleştirilmesi. Böylelikle emisyon ve yakıt konusunda daha iyi değerler alınabilir.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Ticari Araçlarda Ortaklık Kuran VW – Ford İkilisinden Yeni Kamyonet Modeli!

Çoğu markanın en büyük pazarı olduğu gibi VW’nin de çok satış yaptığı Avustralya’da daha iddialı olması bekleniyor. Öte yandan bu birleşme hamlesiyle Kuzey Amerika pazarına da girerek iyi gelişmeler kaydetmek isteniyor.

Kamyonet sınıfına ilk defa giren bir Alman marka da Mercedes’ti. O da bazı yerlerde stratejik ortaklık yaptığı Nissan ile çalışmış, Navara NP300’ün temellerinde X-Class aracı ortaya çıkartılmıştı.

Ford ile VW modelleri istenilen gibi projelendirilirse, Toyota Hilux, GMC Canyon, Nissan Navara, Mitsubishi L200 ve Isuzu D-Max gibi rakiplerinin üstlerine çıkma gücü daha fazla olacaktır.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın