Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2021 Kia Sorento Hakkında Yeni Detaylar Geldi!

Kia, 5. nesil Sorento'nun bazı donanım ve motor seçeneklerinden söz etti.
2021 Kia Sorento Hakkında Yeni Detaylar Geldi!
HABER GİRİŞ

Kia’nın SUV akımı öncesinde çıkardığı ve satışlarıyla şirketin bu alanda daha fazla iş yapmasını sağlayan modeli Sorento, 2021 yüzüne hazırlanıyor. Öyle ki üretimi 5 farklı fabrika çevresinde yapılıyor. Rusya, ABD ve Kore pazarlarında başarılı grafikler veren Sorento’nun son şeklinde olabileceklerden bahsedildi.

Yaz aylarının başlarında bazı render görüntülerini sizlerle paylaşmıştık. Aracın karoser değişimi anında fark edildiği gibi, modern değişiminin de etkilerini hissedebilmiştik. Kaynağımızdan gelen son habere baktığımızda gelecek sene yollarda görmeyi beklediğimiz SUV’un motor, tasarım ve donanımı hakkında konuşuldu. İşte detaylar;

Yapısal olarak Sorento, Amerika pazarının ve şirketin en büyük SUV aracı olarak çıkartılan Telluride‘den daha küçük hacimlerde olacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Dördüncü nesle MQ4 koduyla hazırlanan Sorento’nun hazırlanış şeklinin daha çok rakip odaklı olduğuna kanaat getiriyoruz. Zira gelecek yeni unsurlar, Ford’un Explorer ve Toyota’nın 4Runner’ına göre hazırlanmış. Önceki render görsellerinde hissedemediğimiz veya o zaman için verilmeyen tasarım güzelliği, şimdi ayrı bir açıyla getirilmiş.

Sorento, son çıkan en küçük yapıdaki Seltos ve Telluride’den bakış izleri taşımakta. İlk nesli, hatta son nesline kadar yakalanamayan duruş biçimleri 2021 jenerasyonun da toplu şekilde halledilmiş.

Kısık bakışlı far yapısı, elmas yapılı bir şekilde tamamı LED olacak şekilde düşünülmüş. Kaplan burun ızgaranın biraz değişimlerle uzun bir süre daha gideceğini anlayarak, daraltılmış biçimi gözümüze daha modern geldi.

GCM Yatırım Banner

Ön tamponun sportiflik bakışlarının altında renklendirilen difüzör etkili olmuş. Diğer cephelere geçildiğinde; anında yeni kasa ProCeed‘de de baktığımızda arka çeyrek pencere yüzeyi tasarıma yerleştirilmiş.

Sorento’nun test prototiplerinde, arka duruştan modelin daha büyük klasman için ayrıldığını düşündük.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Kamuflaj altından kesin olarak bir şey diyemeyiz belki ama stopların kapladığı alan açısından, heybetli bir görüntü verilmesine uğraşılmış. Parlak difüzör ve tamponun yukarı doğru olan açısı, Range Rover’ı hatırlattı.

Sorento’nun olabilecek kokpit yapısı şık ve bol özellikli.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Son yıllarında araç tasarımlarıyla devrim yapan markalarının başında gelen Kia, iç mekanda zorlanmamıştır diye düşünüyoruz. Ortak platformlar sayesinde iç mekan parçaları aynı ölçü ve tipte bırakılarak, üst sınıf gibi hissetmeniz sağlanıyor.

3. sıra koltuklarla gelecek 2021 Sorento’da geniş bir bilgi ekranı olacak. Apple CarPlay ve Android Auto bağlı özellikleriyle birlikte. Zamanında lüks olarak gördüğümüz kablosuz şarj özelliği standart olarak gelecek. Stop&Go özelliği ile seyir kontrol, şeritte tutma asistanı, arka çapraz trafik uyarıcısı ve yolcuların trafiğe emniyetli çıkmasını sağlayan hayat kurtarıcı asistan özellikleri Sorento’da yer alacak.

Kia, SUV aracının aktarım organlarında farklı seçeneklere yer verecek.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Aracın 4×4 sistemini akıcı bir şekilde hareket ettirmek için en son Sonata’da kullanılan 2.4 GDI‘ın yerleştirileceği kesinleşti. Bunun yanında 2.0L turbo şarjlı benzinli, 2.2L CRDI dizel ve en önemlisi 2.0L dört silindirli benzinlinin yanına gelecek hibrit düzen!

Sadece Amerika pazarında olacağını düşündüğümüz 3.8L V6 GDI’ın 291 ps ile getirilerek, daha fazla gücü almak isteyenlere sunulabilir. Ancak tam olarak motor için çıkmış kesin bir karar yok.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Hyundai Bu Sefer Büyük Oynadı: “2020 Palisade SUV”

2021 Sorento Mazda’nın güncellenmiş CX-9’u, Jeep Grand Cehrokee, Skoda Kodiaq, GMC Acadia, Dodge Durango, Toyota Highlander, Nissan Murano ve kuzeni Santa Fe’nin yanında çok iyi bir alternatif aracı olacaktır.

Şimdilik verebileceğimiz Sorento detayları bunlar. Güney Koreli markanın yine tarzını sevdiğimizi ve en üst ve alt klasman arasında doğru bir gidişat izlediğini düşünebiliriz. Araç hakkındaki son detaylar böyle olurken, farklı bir özelliği söylendiği an sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.