Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2021 Hyundai Tucson Sağlam Tasarım ve Teknolojilerle Geliyor!

Hyundai'nin tanınmış Tucson'u 2021 model yılı hazırlığı sürüyor. Motor ve donanım özellikleri sınıfında dikkat çekecek.
2021 Hyundai Tucson Sağlam Tasarım ve Teknolojilerle Geliyor!
HABER GİRİŞ

Hyundai’nin kompakt SUV araçlarında en akıllı girişimlerinden biri olan Tucson için yeni kasa modeli hazırlanıyor. 2004 yılında ilk nesli çıkartılan araç şu anda 3. nesliyle üretilmekte. 2021 model olarak 4. jenerasyonuna giriş yapmaya hazırlanan Tucson için olabilecek en sağlam render görüntüsü geldi.

Prototiplerinden araç şekillerinin hangi kısma kaydırıldığını görebiliyorduk. Şöyle ki Tucson’un markanın yeni şekillerini belirleyen SUV’u olarak bakıyorduk. Gelen yeni bilgiler altında aracın güvenlik alt yapısının ve bağlantı özellikleri açısından dikkat çekeceği söylendi. İşte detaylar;

SUV’un, yeni nesil Hyundai Sonata‘nın izinden devam edeceğini zannediyorduk.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Sonata’da yeni bir ön yüz ve kaputun üst kısımlarına kadar uzanan özel LED düzenini Tucson için de düşünmüştük. Tabi ki henüz bu görselde dediğimiz belli edilmemiş de olabilir. Son modellerinde şık ve bakılası biçimlerde araçlarını gösteren Hyundai’nin son Tucson’un da böyle gözükmesini sağlayacak.

Nefes kesici bakışlar altında duran Tucson’un ilk olarak basamaklı ızgarasının özgün şekillerde görmekteyiz. Etrafımızı taradığımızda bu tip bir panjur stiline sahip bir aracın olmadığını düşünüyoruz. Balık pulları gibi malzemenin yanlara uzanan kısımlarına koyulan LED teknolojili aydınlatmalar da üçgen forma göre uyumlu duruyor.

Tamponun kavisli şekli ve kapladığı alan, Tuscon’u bir sınıf üstü göstermiş. Lip bölgesinden uzanan çıtaların çamurluklarla birleşimi de dikkat çeken kısımlarından.

GCM Yatırım Banner
Tucson’un derisinin altında modern ve dolu gelecek bir kabin hali olacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Tucson için koyduğumuz kokpit görüntüsü bir Sonata’ya ait olsa da düşüncemiz Hyundai tasarımcılarının o sistem üzerine yapmasını düşündüğümüzden. Sonata’da olduğu gibi Tucson’un da yatay 12.3 inç ekran üst orta kısımda yer alacak. Gelecek özellik tahminleri içerisinde anahtarsız mobil telefon başlama/bitirme özelliği olarak geçen dijital anahtarla bekleyebiliriz.

Hyundai’nin çok üzerine düştüğü sürüş konforu ve güvenlik özelliklerinden adaptif seyir kontrol asistanı, ileri çarpışma engelleyici frenleme, şerit takip asistanı, arka çapraz çarpışma uyarıcı ve djjital ekrana aktarabilen kör nokta uyarıcı sistem.

Kablosuz şarj platformu gibi artık sıradan gelen donanım dışında Tucson’un uzaktan kumandayla parka edilebilecek parka asistanı ile geleceği söylendi. İşte bu kısım klasik özelliklerin uzağında duruyor.

Mevcut motorların üzerine bazı yeni nesil üniteler de Tucson kalbine yerleştirilmesi düşünülüyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Farklı yakıt türü motorlara sahip olacak Tuscon’un önceki neslinden aktarılacak 1.6 CRDİ turbo dizel 180 ve 195 ps aralıklarında gelmesi bekleniyor. Bunun yanında iyi tork değerleri üreten turbo destekli 2.0 GDI’da listede yer alacak.

Sonata’dan aktarımı yapılması beklenen SmartStream 2.0L Hybrid motor 192 ps’lik şeklinde bekleniyor. Aktarımlar hibrit haricinde 8 ileri otomatik şanzımanla gerçekleştirilecek.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Porsche Taycan’ın 800 Voltluk Şarj Sistemine Kia ve Hyundai de Yatırım Yapıyor!

Nissan X-Trail, Toyota RAV4, Subaru Forester, Mazda CX-5, VW Tiguan ve Peugeot 3008 rakiplerine karşı savaşacak olan Tucson’un savunma kalkanının mukavemetli olduğunu düşünüyoruz. Eski bir tarihte ve SUV yapıların bu kadar çok patlamadığı dönem dışında konuşuyor olsaydık, Hyundai bu araçla rekorlara doyardı.

Ancak Seat Ateca ve Skoda Karoq’ların da çıkış yapmasıyla piyasaya bir hayli bölündü. Şu var ki Hyundai’nin harika stratejileri bunun da üstesinden gelecektir. Dünyanın en büyük grubu olmaya doğru koşarak giden Koreli aracının son olarak iyi bir çıkış yaparak yollarda olacağını düşünüyoruz.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.