Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Renault Logan, Sandero ve Stepway CVT Vitesiyle Tanıtıldı!

Renault, kendi isminde Güney Amerika'ya gönderdiği Dacia modellerinin en güncel sürümlerini tanıttı.
2020 Renault Logan, Sandero ve Stepway CVT Vitesiyle Tanıtıldı!
HABER GİRİŞ

Renault, nihayet Dacia modelleri üzerindeki düzeltmeleri kendi açısından tamamladı. Fransız marka, Romanyalı şirket üzerinden omurgadaki modellerini yeni seçenek ve tasarım duruşlarıyla gösterdi. Logan, Sandero ve Stepway‘deki güncellemeler Güney Amerika pazarını kapsıyor.

Renault Sandero, Logan ve Stepway araçlarındaki ilk dikkatimizi çeken, standartların artırılması oldu. Bildiğimiz Clio Sedan 4 kapılı üzerinden gidilen ön bakış düzeni haricinde, araçların arka ve kokpit kısımında önemli değişimlere imza atılmış.

Clio Sedan’ın hissedildiği araçlarda ilk Stepway’e bakalım.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Renault modellerine  yapılan yeni yüz nakli daha düzgün bir görüntü getirmiş. Aslında bu kısımda araçları direkt olarak Renault olarak kabul edersek daha doğru olacaktır. Zira bazı pazarlara Dacia değil, Renault kendi ismini kullanıyor.

Sandero’dan devam edecek olursak; C formlu LED düzendeki farlar ve orta bölüm, bildiğimiz ızgara tipiyle karşımıza çıkıyor. Eskisine göre profili, omuz çizgisi bozulmayan crossover, yine çamurluk kemerleri ve ekstra zemin yükseliği ile üretilecek.

Renault Sandero’nun arka bölümü radikal değişime geçilen kısım. Stoplar bu sefer çok şık olmuş. Hafif karartılı zemin düşüncesi (Stepway), aracın bir Megane uzantısı gibi göstermiş. Köşelerden çıkıntılı tampon stili de Sandero versiyonlarında değiştirilmiş.

GCM Yatırım Banner
Ortak tutulan Sandero kokpiti öncesinde Logan sedana geçelim.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Temel tasarımda Logan için de benzer kareler görmekteyiz. Sedanın çamurluk kısımlarına da dokunulmadan, 4 kapılı üzerinden devam edilmiş.

Sandero’nun üzerinde bir seri olduğundan, alt sınıf sedan bir araç resmen 4×4 gibi duruyor. Şu an da böyle bir Logan’ın Türkiye’ye gelip gelmediğini bilmiyoruz. Siz biliyorsanız yorum olarak bize yazabilirsiniz.

Ortak kısımların birinci bölümünde kabin tasarımı var.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Sandero, Logan ve Stepway içerisinde bolca 4. nesil Clio kokusunu alabilirsiniz. Yeniden tasarlanan parçalarda orta ekran düzeni ve özellikle otomatik klimanın şekli, eski nesil Clio’dan alınmış. Üç kollu anodize kromlu sportif görünen direksiyon simidi, değişen gösterge paneli ve koltuklar daha fazla konfor adına değiştirilmiş.

Bağlantı özelliklerinde her modelin 7 inç Media Edolution ekranları Android Auto, Apple Carplay, Bluetooth ve versiyona göre sunulan arka kameraya sahip olacak.

Üç serisinin de kullanım alanları ortak olan bölümünde, motorlar da yer almakta.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Güç organlarında en büyük yenilik 1.6 SCe dört silindirli seçenekte, CVT X-Tronic şanzımanın eklenmesi olmuş. Dileyen müşteriler, diledikleri modeli 1.0 SCe üç silindirli 79 ps güçle alabilecekler. Bu seçenekte vites 5 ileri manuel olacak.

İlginçtir ki iki motor seçeneği etanol yakıt türünü de destekleyerek, ekstra araca 3 beygir kadar katkıda bulunduğu söylendi.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Karşınızda Dacia’nın En Hızlı Aracı Sandero RS!

Güvenlik tarafında Renault, Güney Amerika’ya göndereceği modellerde dört hava yastığını standart tutmuş. CVT’ler biraz daha ayrı tutularak Elektronik Stabilite Kontrol ve rampa kalkış yardımcısı standart olarak veriliyor.

Brezilya’da Sandero 12.500 dolara, Lohan 13.425 dolar ve Sandero’dan ayrı olarak bir model olarak imal edilen Stepway’e ise 16.275 dolar satış rakamı belirlenmiş.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.