Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Yeni Honda Jazz İncelemesi, Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Honda 4. nesil Jazz'ı tanıttı ve modeline segmentinin en konforlu iç mekanına sahip dedi.
2020 Yeni Honda Jazz İncelemesi, Teknik Özellikleri ve Fiyatı
HABER GİRİŞ

Honda’nın 2001 yılında B segment pazarına soktuğu 5 kapılısı Jazz’ın yenilemesi tamamlandı ve Tokyo’da tanıtıldı. Dünya çapında pazarlanan Jazz, başarılı grafikler sergilendiği söylenebilir. 2013 yılında ulaştığı 5 milyon satış rakamı başarısının ispatıdır. Farklı ülkelerde Fit olarak da satılan model için en başta sınıfından görülmeyecek özellik ve kalitede bir iç mekan hazırlandığı söylendi.

Bunlardan önce de Jazz ilk defa hibrit motoruna kavuştu. 2019 son neslinde Basic, Home, Ness, Crosstar ve Luxe trim isimlerinde seviyelendirilmiş. İşte yeni Honda Jazz…

Jazz’da Honda’nın yeni yüz hatlarını beklerken farklı bir şekilde geldi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Jazz’ın tasarımları basit ve sade olmuş olarak yorumlanabilir. Öncekine göre çok farklı düşünülen mini modelin sanki yeni şekli eski gibi durmuş. Kötü görüntü olduğunu söylemesek de biraz daha modernleştirme tarafına kayılabilirdi.

Siyah tabanlı farları içerisinde etrafını kaplayan LED’le çevrilmiş. Selefine göre burnu biraz daha aşağıda konumlandırılmış.

2020 Jazz’ın tampon kısmında kısmen bir sportiflik var.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Tampon şekli güzel ve son dönemlerin alıştığımız cinsinden. Köşe kısımlarına getirilen plastik kanallar büyütülmüş. 16 inç yeni tasarım jantlarla beraber Jazz’ı farklı tavan renklerinde alabileceksiniz. Bazı tavan ve çevresine sunulan plastik malzemelerle Croosstar varyantına merhaba diyebilirsiniz.

GCM Yatırım Banner

Arka kısmın da tümü değişime uğramış. Yukarıya uzanan stoplar yerine daha normal ve sadesi düşünülmüş.

Kokpiti için B segmentinde rakipsiz deniliyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Honda, dış tasarım için iyi olması için uğraş verildiğini ancak kokpit yatırımlarının daha fazla olduğunu aktardı. Ön koltukların daha geniş tutularak, uzun yolculuklarda yorgunluğu önlemek için yay yerine mat yapı desteğin kullanılmış.

Aynı şekilde arka koltukların da oturma alanları genişletilmiş. A sütununda yapılan %50 inceltme ile görüş alanı iyileştirilmiş. Resimde görüldüğü gibi bagaj kısmını daha aktif kullanmanız için koltukları katlanış şekilleri akıllıca.

Doğal görünümlü rahat koltukların ardından Honda, Jazz’a tamamı deri direksiyon simidi takmış. Yumuşak dokulu malzemelerle kalite seviyesi yükseltilmiş. Gösterge paneline ufak bir dijital ekran verilmiş. Hava mazgalların ortasına yerleştirilen dokunmatik ekran bağlantı özelliklerini taşıyor.

Paketlere göre değişecek güvenlik seviyesinden söz edildi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Ön ve arkada kısımlara yerleştirilmiş sekiz gelişmiş sonar sensör ile geri görüş kamerasına dış ortam görüntüleri aktarılıyor. Honda SENSING gelişmiş güvenlik seviyesi Jazz’da standart olarak veriliyor. Otomatik çarpışma önleyici sistem, kör nokta ve bazı algılama sistemleriyle Jazz’da yüksek güvenliğe önem verilmiş.

Honda, herhangi bir acil müdahale gerektiren durumlar için yeni CONNECT onboard iletişim modülünün akıllıca üzerinden bazı araç fonksiyonlarının uzaktan kontrol edilmesini sağlayan, araçların acil durumlarda merkezine bağlanan bir destek hizmeti ve güvenli bir şekilde “araçta meydana gelen anormal bir durum tespit edilirse” şirkete haberdar eden bir sistem.

Jazz’ın motor yelpazesi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Hibrit motorundan yüzeysel bahsedildi ve güç aktarımının 2 motorlu bir yeni bir hibrit sistem olduğu söylendi. Yani Accord’da kullanılan elektrik düzeni Jazz için de düşünülecek.

Tokyo’da gösterilen Jazz’ın satışlarının 2020 yılında başlanacağı bildirildi. İlk üretimde hangi pazarlara gönderim yapılacak bilinmiyor. Hatta ABD pazarına da nasıl ve ne zaman gideceği açıklanmadı. Fiyatları da aynı şekilde söylenmedi…

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.