Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2020 Yeni BMW 2 Gran Coupe ile Mercedes CLA Savaşını Başlatıldı!

BMW'nin Mercedes CLA rakibi nihayet tanıtıldı. 2 Serisi Gran Coupe olarak gelen modelin hız ve donanım seviyesi ilginizi çekecektir.
2020 Yeni BMW 2 Gran Coupe ile Mercedes CLA Savaşını Başlatıldı!
HABER GİRİŞ

BMW’nin sınıflarda yetkili olduğu sportif yapı, artık 2 Serisi’ne de enjekte edildi. 2014 yılında F22 ve F23 olarak gelen 2 Serisi, SUV’ların baskın olduğu dönemde çıkış yapan en iyilerden olmak istiyor. Bavyeralı markanın tek kapıdan Gran Coupe olarak getirdiği 2’nin kardeşi 1 Serisi ile uzak olmayan bir ilişkisi var. Biraz piyasaya baktığımızda bu aracın neden üretildiği anlaşılabilir. Mercedes’in coupe dört kapılı alandaki CLA‘sı ile elde ettiği başarılar, BMW’yi de tetikledi.

1 Serisi’nden sonra gelen 4 kapılı kupa, 2 Serisi’nde daha özenli bir çalışmaya dönüşmüş. Markanın en üst klasmanda aldığı parça stilleri, çok benzer şekillerde 2 Serisi GC’ye aktarılmış. İçerisinde kendinden üstün modellerle yarışacak motorlara sahip. Ve 2 Serisi GC, Coupe ve Cabrio’dan gelen bir takım şeyleri almadı. Onlar neymiş, buyurun aşağıda anlatalım;

2 Serisi’ne baktığımızda uğraş verildiği her halinden anlaşılıyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Bakış açısı olarak iyi şeyler yakalanmış ve 1 Serisi ile aynı platform üzerinde hayat bulduğu da belli edilmiş. UKL-2 mimari yapının gerektirdiği gibi 2 Serisi’nde genişleyen böbrek ızgara farklı paketlere göre değiştirilebiliyor.

Yeni 1 Serisi’nde olduğu gibi kaput ve tampon açılarıyla uyumlu duran farların hafif şekilde değiştirilmiş hali BMW 2’de. Siyah arka plan aydınlatmaların üstte DRL LED’lerle süslemesi yapılmış.

BMW, 2 Serisi’nde de M durumunu başarılı şekilde belli etmeyi başarmış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Şık ve sportif duruşun son örneklerinden birisi olan 2 Serisi, günümüz modası tampon tipiyle ilerletilmiş. Alt hava girişinden köşelere kadar farklı kapak stili çalışmaları yapılmış. Dik açıdan baktığımızda ve bütün olarak gördüğümüzde, 2 Serisi iyi bir duruş izlenimi veriyor.

GCM Yatırım Banner
Tasarımcılar artık 8 Serisi’nin dar formlusunu göstermeye başlamış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Premiumdan aldığı şekillerin çok iyi uygulandığı bir 2 Serisi GC karşımızda. Stopların stili ve kısa bagaj yapısında 8 Serisi, çok güzel monte edilmiş, yansıtılmış. Tampon köşe süsleri, difüzör ve çift çıkışlı egzozlarla 2 Serisi’ne olan güzel duygularımız bir kat daha arttı.

CLA karşılaştırmasında merak edilen diğer bir kısma yani boyutlara bakalım.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==BMW, 2 Serisi GC’un uzunluğu 4,526 mm, genişliği 1.800 mm, 1.420 mm yüksekliğinde. Dingil mesafesi ise 2.670 mm. Ayrıca 40/20/40 bölünmüş arka koltuk arkalığı sayesinde genişleyen bagajı, normal halinde 430 litre. CLA ile karşılaştırdığımızda ise tüm söylediğimiz ölçü birimlerinde 2 Serisi geride kalıyor. CLA 4.688/1.830/1.439/2.729 mm şeklinde.

2 Serisi’ne yaşam alanı dokunuşları ve teknoloji desteği bir hayli iyileştirilmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yeni 1 Serisi ile yine yakın ilişkide ve sürücünün direkt olarak gördüğü 9.2 inç gösterge paneli bulunuyor. Hafif açıyla sürücüye dönük pozisyonda yerleştirilen 10.25 inç ekran, aklımızdaki özellikleri taşıdığına emin olabilirsiniz. G20 3 Serisi’nin alt sınıf kardeşi 2 Serisi de sürücüsünün aracın tüm işlevsel kısımlarını yönetmeye yarayan, sesli BMW Intelligent Personal Assistant ile birlikte sunulacak.

Mesela şık kabine bindiğinizde aracınızdan bir şey isterken “Hey BMW” diye başlayıp, “üşüdüm, eve götür, hava durumu” gibi belirli soruları sorduğunuzda cevap alacaksınız. İsterseniz de koltukları ısıtabilirsiniz.

Taban pakette gösterilecek 228i bile spor deri direksiyon, park mesafesi kontrolü, arka görüş kamerası, LED farlar ve sis farlarından elektrikli ön koltuklara, Dinamik Cruise Control ve Apple CarPlay uyumluluğuna kadar birçok standart kit alıyor.

Şehir Çarpışma Azaltma Fonksiyonu ile Önden Çarpışma Uyarısı, Aktif Kör Nokta Tespiti ve 70 ila 240km/h arasında aktif şerit dönüşüne sahip Şerit Ayrılma Uyarısı sistemi de dahil olmak üzere çok sayıda güvenlik özelliği standart olacaktır.

Versiyonlar arasında iç mekan şartları değişiyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yukarıda saydıklarımız dışında mesela M235i’de hangi araca girerse girsin onun kalitesini belirten Alcantra spor koltuklar olacak. 228, xDrive Gran Coupe standart Oyster / Black Sensatec veya Black Sensatec (suni deri için BMW lingo) ile birlikte gelecek. M235i GC, standart olarak Dakato deri ile geliyor. Ve renk değişikliği yapabileceksiniz. Magma Red, Mocha, Black with Blue highlights, Oyster/Back ve standard Dakota leather tonlarında.

Motor kısmında 2 Serisi GC’nin SUV takımından X1 ve X2 ile aralıktaki güç merkezlerini kullanacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Giriş seviyesi olan 228i xDrive 2.0L motorla beslenerek, 228 beygir gücü 8 ileri otomatik şanzımanla dört tekerleğe dağıtıyor. 6 saniyede kalkış yapabilen 228i, 243 km/h kadar da son sürate çıkmasına izin veriliyor.

Üstte geçtiğimizde M235i xDrive, 2.0L motorundan 301 ps güç alıyor. Yine 8 ileri Steptronic torku oluşturup, lastiklere dağıtıyor. Serisideki çekiş sistemi standart AWD. M235i’de isterseniz BMW’nin performans paketi ile 4.6 saniyede hızlanıp, 250 km/h sürate gelebilirsiniz.

2 Serisi GC’nin diğer baz seçeneklerinde 218i’de 1.5L 3 silindirli 140 ps’lik motor kullanılacak. Birde 2.0L 220d olarak tanıtılacak 190 ps’lik bir versiyon yer alacak. Henüz bir resmi fiyatlandırma yapılmadı ancak 40.000 dolardan başlaması bekleniyor. Elbette 228i ve M235i xDrive gelindiğinde standart fiyatlar ve üzerine alınacak paketlerle fiyat biraz daha üste çıkacak.

Ocak 2020’de başlayacak üretim için Amerika’ya 2020 Mart ayında gönderimi yapılacak. Genel bir son yorumlama yapacak olursak; 2 Serisi Gran Coupe için dört kapılı rakipleri arasında göze çarpar şekillere sahip, sportif duruşlu, donanımlı ve premium abilerinden aldığı karoser şekilleriyle CLA’nın işlerini kesecek seviyeye getirilmiş. En hızlı seçeneklerinde gelen motor ve ateşleyici güçlerle, küçük sınıfta olsa kendisini bir en iyi halde bir BMW olduğunu belirtecek. Model hakkında sizin görüşleriniz nelerdir.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.