Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Son Nesil Toyota Yaris TRD ile Çok Havalı Olacak!

Toyota'nın performans ekibi Japon Yaris için özel GR Sport versiyon kitleri hazırladı!
Son Nesil Toyota Yaris TRD ile Çok Havalı Olacak!
HABER GİRİŞ

Geçtiğimiz hafta 2020 Toyota Yaris’in tanıtımı gerçekleştirilmişti ve bize göre beklenenden daha iyi gelmişti. Japonların Vitz’i olarak çıkan kompakt model için özel işçiliklerin adresi olan TNGA platformunda şekillendirmesi yapılacağını söylemiştik. Toyota’nın modellerini sırasıyla aldığı bu mimari yapı içerisinde tasarımdan teknolojiye kadar yeniliklerle dolu.

Eski Yaris için Toyota’nın motorspor takımı GRMN‘nin sportif faaliyetleri öncekinde olduğu gibi GR Sport versiyonlu Yaris yapacaklarını duyurmuşlardı. Sahibini donanım özellikleriyle memnun bırakacağına inandığımız Yaris’in GR Sport’un olabilecek ilk görseli geldi…

Toyota, takım halinde sunduğu body kitlerle istenilen seviyede modifiye yapabiliyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Yanılmıyorsak Japon marka arazi araçları dahil tüm modellerinde GR etiketini sunmakta. Öyle ki makyajlanan elektrikli SUV C-HR‘ın tanıtımı sonrasında GR Sport varyantı gösterilmişti. İncelememizde, standart gövdeli bir C-HR ile arasında belirgin farkları görmüştük.

Yaris’e döndüğümüzde TRD parçalarıyla desteklenen bir gövde yapısı örneği Japon web sitesinde paylaşılmış. Eğer böyle çıktığını düşünürsek, ortalık fena karışacak. Yalnız ilk bakışların ardından Yaris kaputunun altında istemsiz olarak 250 beygir gibi güçler düşündük.

Aracın kupasını saran kitler telaffuz ettiğimiz ps’ten daha fazlasını da içinde tutabilir! Hayallerdeki Yaris GR Sport’un dijital dünyaya yansıtılmış halinde Lexus’tan gelmiş gibi duran bir ızgara görüyoruz. Keza yeni Yaris’in son halindeki tampon da bu kadar geniş.

GCM Yatırım Banner

Ayrıca tampona estetik katmak ve bölmek için ortasından karbon fiber ayırıcı geçirilmiş. Geleneksel dokunuşlar içerisinde kırmızı çizgileri, tamponun lip kısımlarında görmekteyiz. GR Sport’un Rambo’nun göz altlarına sürdüğü boya gibi duran far altı karbon parçalar da agresif havayı destekliyor.

Aerodinamik parçalardan sonra performans birimi şeklini normal karşıladığımız ve daha büyük olacağını düşündüğümüz siyah jantlar ve zarif bir marşpiyelle çalışmalara devam edilmiş.

Yaris GR Sport’un arkası için bir görsel gelmese de ön kısımdaki agresif yaklaşımın benzeri olacağını düşünüyoruz. 5 kapılı için hazırlanan kitler 2020 Şubat’ında Japonya’da satışa sunulacak.

3. nesline göre son haliyle gelen Yaris kısa ancak daha geniş ve alçak. Toyota’da bunun sürüş zevkini artırdığını söylemişti. Göstermiş olduğumuz Yaris GR Sport parça çeşitlerinin ilerleyen zamanlarda farklı şekilde olanları da gösterilecektir.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.